Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Cum alegem culorile in bucatarie?

Home » Blog » Cum alegem culorile in bucatarie?

 

Bucătăria este o încăpere pe care o folosim des și la care, de cele mai multe ori, ne gândim cu plăcere. Este locul în care pregătim mesele savuroase, în care avem parte de experiențe culinare inedite și în care petrecem timp alături de familie și prieteni. Din acest motiv, este necesar să acordăm atenție amenajării acesteia pentru a ne simți mereu bine atunci când gătim sau luăm masa și, mai ales, să aibă un aer primitor. În bucătăriile convenționale vom găsi culori terne, tonuri neutre calde sau, dimpotrivă, culori puternice, întrucât au rolul de a ne ușura munca atunci când dorim să îmbinăm armonios piesele de mobilier.

 

Anumite reguli ce țin de alegerile cromatice într-o bucătărie sugerează faptul că niște culori închise precum albastru, verde, violet nu vor simula apetitul pentru mâncare, astfel, fiind alegeri neinspirate când vine vorba de culorile pe care să le folosești. Chiar și așa, de multe ori, regulile există pentru a fi încălcate și, utilizate într-un mod echilibrat, există posibilitatea să ai rezultate spectaculoase chiar și cu aceste culori. Gusturile tale personale sunt cele care contează, în final. Spre exemplu, negrul este considerat o alegere nepotrivită  atunci când vine vorba de bucătărie, însă, așa cum spuneam, în anumite combinații, vei reuși să obții un aspect reușit. Negrul combinat cu alb și cu oțelul inoxidabil vor crea un contrast puternic, fiind, astfel, o combinație reușită de culori, chiar și în bucătărie. Mai jos îți vom prezenta câteva sugestii de culori din care să te inspiri atunci când îți decorezi bucătăria.

 

 

Culori neutre, calde

 

Culorile in tonuri neutre sunt considerate, de obicei, ca fiind plictisitoare. Cu toate acestea, nu este necesar să fie așa. Optează pentru culori cu tente de galben sau de portocaliu și, pe lângă faptul că vei oferi suficientă căldură vizuală, vei reuși mult mai ușor să asortezi piesele de mobilier cu pereții. Tonurile neutre au farmecul lor și sunt foarte potrivite, mai ales dacă tu le consideri ca fiind așa. Dacă simți că te stimulează vizual într-un mod pozitiv, atunci optează pentru aceste culori, iar partea cea mai bună este că există extrem de multe nuanțe din care poți alege.

 

 

Roșu

 

Deși roșul nu este o alegere foarte populară și, mai ales, nu este pentru toate gusturile, dacă îți dorești să adaugi o culoare îndrăzneață și să-ți condimentezi bucătăria atunci este culoarea potrivită pentru tine. Într-o bucătărie în care predomină culorile închise, roșul are capacitatea de a tăia monotonia și de a adăuga coerență. De asemenea, poate oferi un punct de interes unei încăperi în care există multe electronice și electrocasnice din oțel inoxidabil gri.

 

 

 

Tonuri bogate de maro

 

Maroul este o culoare ternă, asociată cu pământul și natura, fiind, din acest motiv, considerată potrivită într-o bucătărie. Dacă îți plac culorile terne, dar cu toate acestea nu ești încântat de nuanțele neutre, atunci ai în vedere o nuanță bogată de maro, pentru că vei merge de fiecare dată la sigur cu această culoare. Vei reuși să obții combinații de culori plăcute din punct de vedere estetic. Folosește, spre exemplu, o nuanță roșu-maronie pentru pereți, maro mai închis pentru mobilier și strecoară și niște alb pentru elementele decorative.

 

 

Alb complet

 

Bucătăriile amenajate intregal în alb sunt foarte des întâlnite și, mai ales, promovate de către anumiți designeri de interior, pentru că transmit liniște, puritate și sentimentul de imaculat pe care adesea ni-l dorim în locul în care luăm masa. Acest stil de amenajare presupune ca totul să fie în alb: pereți, mobilier, podea, eventual și blatul. Deci, pe scurt, tot la ce te poți gândi că există într-o bucătărie va fi în această culoare. Acest aspect va arăta foarte bine, mai ales dacă ai mobilier de bucătărie confecționat din MDF înfoliat. Dacă vrei să mergi către un stil modern, atunci adaugă scaune cu picioare metalice sau un corp de iluminat din oțel inoxidabil.

 

 

Nuanțe deschise de galben

 

Mulți proprietari și designeri de interior consideră nuanțele de galben deschis ca fiind o alegere foarte bună în bucătărie din mai multe motive. În primul rând este destul de calmă pentru a nu ieși prea mult în evidență, dar, în același timp, o culoare distinctivă care va fi, totuși, remarcată. În al doilea rând, este suficient de versatilă cât să poată fi combinată cu piese de mobilier din diverse tipuri și culori de lemn.

La fel ca albul, și galbenul reflectă la capacitate maximă lumina ambientală, oferindu-i bucătăriei tale viață, fără a se simți prea încărcat. Dacă vrei să te îndrepți către o bucătărie tradițională, clasică, dar să menții tonurile bogate, atunci alege o nuanță mai intensă de galben, pe care să o combini cu negru.

 

 

Albastru

 

Albastrul nu era în trecut o alegere prea populară în ceea ce privea designul unei bucătării. Însă, între timp, tendințele s-au schimbat și mulți oameni au început să opteze pentru bucătării în care să încorporeze nuanța de albastru clasic. Pe lângă faptul că a fost desemnată culoarea anului 2020, este o culoare extrem de atractivă și care oferă personalitate și eleganță oricărei încăperi. Folosește această nuanță în combinație cu alb atunci când achiziționezi mobila de bucătărie și vei obține, în schimb, un aspect clasic, vintage, care nu se va demoda prea curând.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube