Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Ghid de cumpărături: Cum alegi mobila nouă pentru dormitor

Home » Blog » Ghid de cumpărături: Cum alegi mobila nouă pentru dormitor

 

Achiziționarea de piese noi de mobilier este o idee care de multe ori ne entuziasmează pentru că suntem nerăbdători să redecorăm și să facem schimbări dramatice într-o încăpere. Însă, odată ce începe tot procesul în sine, există posibilitatea să ne simțim copleșiți în față numeroaselor alegeri și criterii de aspect, funcționalitate și buget pe care trebuie să le îndeplinească. Cu toate acestea, nu trebuie să îți faci griji. Atâta timp cât acumulezi informațiile necesare și îți adresezi întrebările potrivite, totul va deveni mult mai ușor și mai plăcut. Dacă nu știi care sunt întrebările respective, atunci te vom ajuta cu un scurt ghid de cumpărături care îți va garanta de fiecare dată succesul, indiferent de camera pe care dorești să o amenajezi. Și având în vedere faptul că dormitorul este o începere extrem de importantă, este necesar ca amenajarea acestuia să decurgă ușor și fără prea multe probleme.

 

 

Cine folosește camera?

 


PAT ADOLESCENȚI WHITE

 

Această întrebare este foarte importantă, pentru că răspunsul va determina modul în care va arăta camera și, cel mai important, de ce piese de mobilier va avea nevoie. Indiferent că este vorba de un dormitor matrimonial, de camera unui copil sau a unui adolescent, personalitatea celui care o folosește este ceea ce trebuie să primeze atunci când faci alegerile în materie de mobilă. Astfel, este neapărat nevoie să surprinzi acea personalitate și ca dormitorul să o reflecte întru totul, de la stil, până la schema cromatică și până la nevoile funcționale. În felul acesta, te vei asigura că beneficiezi și te bucuri din plin de ceea ce are să îți ofere camera și, în special, vei fi încântat de rezultatul final.

 

 

Ce stil de design dorești să folosești?

 

 


COLECȚIA DE DORMITOR JOELLE

 

Este foarte important să determini stilul în care dorești să amenajezi atât dormitorul, cât și o locuință, în general, deoarece pe baza stilului ales vei face lua deciziile atunci când vei achiziționa mobilierul. Bineînțeles că spre deosebire de un designer de interior, tu nu știi atât de în detaliu stilurile de design și, mai ales, nu vei ști întotdeauna ce piesă, unde este integrată, însă este important să fii atent în linii mari. Astfel, cel mai des întâlnite stiluri sunt cel contemporan și cel tradițional, fiecare având la rândul său alte subcategorii.

Dacă ești un mare fan al stilului contemporan, atunci fii pregătit să schimbi la fiecare 10-15 ani mobilierul din dormitor, întrucât tendințele sunt în continuă schimbare, astfel mobila se va modifica constant în funcție de stilul și preferințele actuale. Stilul modern, deși este într-o continuă schimbare și adaptare, reușește să păstreze și, probabil va continua să păstreze, aceleași principii, și anume camerele lipsite de prea multe obiecte, neaglomerate și care nu copleșesc vizual ochiul cu foarte multe piese de mobilier sau elemente decorative.

Stilul tradițional, pe de altă parte, este complet opusul stilului modern. Are un aspect clasic, atemporal, care a reușit să își păstreze frumusețea și popularitatea de-a lungul timpului. Tocmai din acest motiv, multe persoane doresc să adopte stilul tradițional în locuințele lor, pentru că în felul acesta se vor asigura că piesele de mobilier își vor păstra mereu farmecul.

Bineînțeles, nu este nevoie să te limitezi doar la un singur stil. Poți oricând îmbina modernul cu tradiționalul pentru a obține un aspect relaxat și primitor, pe care îl poți modifica oricând schimbând piesele de mobilier centrale.

 

 

Cât de mult merită să investeși în piese de mobilier de calitate?

 

 


COLECȚIA DE DORMITOR SUMATRA

 

Răspunsul la această întrebare va fi întotdeauna „merită fără nicio ezitare!”. În general este bine să achiziționezi piese de mobilier de calitate, pentru că acestea sunt investiții mai mari, dar de durată, care te vor ține uneori și o viață, dacă nu te plictisești sau nu se deteriorează. Mai ales atunci când vine vorba despre dormitorul matrimonial, este bine să pui un accent mare pe calitate, pentru că aceasta va determina cât de mult și, mai ales, cât timp, te vei bucura de noul tău dormitor. Chiar dacă probabil la început ți se va părea imposibil să găsești ceva care să fie pe gustul tău și care să se încadreze în bugetul alocat decorării, niciodată nu trebuie să faci un compromis între calitate și preț. Indiferent că, probabil, ți-ai depășit puțin bugetul, va fi o decizie de care te vei bucura în timp, atunci când mobila își va păstra aspectul și funcționalitatea pe care le-a avut în momentul în care ai cumpărat-o.

 

 

Ce dimensiuni are dormitorul?

 

 


PAT ZENIT

 

Este bine să ai întotdeauna în vedere dimensiunea de care dispui în dormitor, pentru că în funcție de aceasta vei alege atât dimensiunea pieselor de mobilier, cât și numărul acestora. Întotdeauna trebuie să existe echilibru între spațiul de care dispui și mobilă, întrucât o cameră mică cu prea multă mobilă se va simți supraaglomerată, în timp ce o cameră mare cu prea puțin mobilier se va simți mult prea goală. Alege doar piese de mobilier care ți se pare că se încadrează în măsurătorile camerei și evită pe cât posibil să-i oferi camerei un aspect dezchilibrat.

 

 

Îți dorești o colecție de dormitor sau piese individuale?

 

 


PAT SAVANORA

 

Probabil, la fel cum fac multe persoane, te gândești că achiziționând o colecție întreagă cu piese de mobilier la set, te va scuti de bătaia de cap pe care ți-o oferă achiziționarea de piese separate. Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere stilul în care ai ales să-ți amenajezi dormitorul. Dacă vrei să optezi pentru un dormitor tradițional, atunci un set este, într-adevăr, o idee foarte bună pentru că se vor îmbina de minune, mai ales dacă introduci și niște elemente decorative care să se potrivească. Însă, dacă optezi pentru un dormitor mai modern, cu un aer mai relaxat, atunci poți foarte bine să alegi piese individuale, pentru că în felul acesta vei obține mai multă versatilitate și libertate în amenajare. Dacă peste câțiva ani vei dori să schimbi o piesă importantă de mobilier, atunci vei putea să găsești mai ușor ceva care să se integreze armonios în designul curent. De asemenea, vei reuși să adaugi mai multă personalitate și originalitate dormitorului, întrucât nu va exista riscul să vezi exact același dormitor în locuința cuiva.

 

 

Folosești doar tu dormitorul sau îl împarți?

 

 


PAT SUPRAETAJAT COPII MOCHA

 

Dacă un dormitor nu are doar un utilizator, indiferent că este vorba despre un cuplu sau de doi copii, atunci și amenajarea trebuie făcută în conformitate cu acest aspect. Astfel, este necesar să gândești un dormitor din punct de vedere al funcționalității și gusturilor ambelor persoane, astfel încât toată lumea să se simtă confortabil și să fie mulțumită de dormitorul pe care îl împarte.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube