Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Ghid de cumpărături: cum să cumperi mobila pentru exterior

Home » Blog » Ghid de cumpărături: cum să cumperi mobila pentru exterior

 

 

Atunci când vine căldura toată lumea dorește să profite din plin de aerul cald, de soare și de statul afară, fie că e vorba de o curte interioară sau de terasa unui balcon. Tocmai de aceea este bine să te asiguri că spațiul tău exterior este amenajat exact așa cum îți dorești, pentru ca tu să te bucuri de vară și de relaxare. Primul și cel mai important pas pentru dimineți frumoase și seri perfecte alături de prieteni, este să ai mobilierul potrivit. Și, deși procesul de achiziționare este similar cu cel al mobilei de interior, există niște lucruri în plus pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cumperi mobila exterioară.

 

 

Ia în considerare vremea

 

 

 

Este foarte important să te gândești la vreme și la climatul în care trăiești. În România, spre exemplu, este o climă temperat continentală de tranziție, ceea ce înseamnă că avem patru anotimpuri distincte. Acest lucru înseamnă că înainte de a cumpăra mobila trebuie să ai în vedere toate condițiile meteorologice: soare, ploaie, vânt, ninsoare. Aerul prea fierbinte poate deteriora anumite tipuri de lemn, vântul puternic poate mișca mobilierul confecționat din aluminiu, în timp ce umezeala deteriorează mobilierul din nuiele împletite. Bineînțeles că nu poți evita vremea de afară, însă, este important să fii pregătit să o protejezi mereu pentru a o menține în condiții optime un timp îndelungat.

 

 

Măsoară spațiul de care dispui

 

 

 

Înainte de a face orice achiziție este bine să măsori spațiul de care dispui, iar spațiul exterior nu face o excepție de la această regulă. Fii atent nu doar la suprafață, ci și la forma acesteia. Ambele aspecte vor cântări mult în decizia finală. Astfel, optează pentru mobilier care arată bine, dar care să fie și potrivit locului în care este amplasat, astfel încât să existe întotdeauna spațiu să te moți mișca lejer pe lângă mobilă. Accesul trebuie să fie făcut mereu facil, trebuie să existe distanță între scaune/fotolii/canapele și masă, pentru a evita senzația de aglomerare și disconfort. Practic, este nevoie să ții cont de aceleași reguli legate de trafic de care ții cont și în amenajarea interioară.

Într-un spațiu de dimensiuni reduse, precum o terasă mică de apartament, mesele și scaunele de bar sunt o alegere excelentă, întrucât, spre deosebire de masa și scaunele tradiționale, vor ocupa mai puțin spațiu, fără să renunți la funcționalitate. Dacă, dimpotrivă, dispui de foarte mult spațiu, atunci opțiunile sunt nelimitate și poți folosi cam orice tip de mobilier dorești, inclusiv cel oversized.

 

 

Stabilește unde vei așeza piesele de mobilier

 

 

 

 

Este foarte important, înainte de a cumpăra mobila, să fii atent la suprafața pe care aceasta va fi așezată (iarbă, pământ, pavaj, ciment) și dacă va beneficia de umbră sau nu. Anumite materiale din care mobilierul este confecționat vor avea tendința să se deterioreze dacă nu ții cont de niște principii simple. Spre exemplu, evită să pui mobilier confecționat din lemn moale, precum cel de pin, în contact cu soarele, pământul sau cu iarba, întrucât există riscul să putrezească din cauza umidității. Și fierul este sensibil la umiditate pentru că va avea tendința să ruginească. Ia neapărat în considerare o umbrelă exterioară pentru a proteja mobilierul de soare și de ploaie.

 

 

Hotărăște-te asupra unui material

 

 

 

Deși vremea este un aspect important, nu este singurul factor care va determina materialul ales pentru mobila de exterior. Este necesar, de asemenea, să ții cont și de aspect pentru că trebuie neapărat să își placă rezultatul final, dar și de cât de ușor vor fi de întreținut materialele, pentru a te bucura de mobila ta cât mai mult timp, fără prea multe eforturi.

Este necesar să acumulezi informații legate de mentenanța materialelor înainte de a face achiziția pentru a determina dacă este cea mai potrivită opțiune pentru tine. Unele materiale folosite pentru mobila exterioară, precum aluminiu, lemnul de tec sau rășina vor fi foarte ușor de întreținut. Fierul forjat este, de asemenea, un material potrivit pentru că nu este doar durabil, ci și rezistent la căldură și umiditate.

 

 

Ia în considerare confortul

 

 

 

Scopul mobilierului de exterior este acela de a te ajuta să te relaxezi, tocmai de aceea este extrem de important să fie confortabil pentru a te încuraja să petreci cât mai mult timp afară, indiferent că te bucuri de vremea frumoasă sau că petreci timp alături de cei dragi. Optează pentru modele cu șezut confortabil, iar dacă acestea nu vin însoțite de perne, atunci achiziționează-le separat. Atât că este nevoie să te asiguri că materialul pernelor este unul potrivit pentru utilizarea în exterior pentru a nu se deteriora. De asemenea, este indicat să depozitezi pernele în casă în lunile mai reci, pentru că în acest fel își vor păstra aspectul și forma intacte.

Nu este nevoie să te limitezi la un simplu scaun sau fotoliu. Există foarte multe opțiuni din care poți alege pentru a maximiza confortul, tocmai de aceea, înainte de a cumpăra mobila, ia în considerare canapelele, balansoarele, reclinerele sau chiar și un hamac.

 

 

Asigură-te că ai spațiu pentru depozitarea mobilierului când vine frigul

 

 

Trebuie să te asiguri în momentul în care te-ai decis asupra unui mobilier că vei avea spațiul necesar pentru a-l depozita în lunile reci. Bineînțeles, există și opțiunea să le acoperi cu o folie protectoare, însă, de mult ori, aceasta nu va fi suficientă pentru a proteja mobilierul de vânt, ploaie sau temperaturile foarte scăzute. Dacă nu dispui de spațiul necesar, atunci orientează-te către materiale mai rezistente pe care le poți folosi și în timpul iernii, întrucât mobilierul făcut din materiale precum nuielele împletite sau lemnul se vor deteriora în scurt timp. O altă opțiune bună este achiziționarea de piese de mobilier care se pliază și care ocupă mai puțin spațiu pentru depozitare.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube