Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Idei pentru amenajare: Cum combini portocaliul cu alte culori

Home » Blog » Idei pentru amenajare: Cum combini portocaliul cu alte culori

 

Portocaliul este o culoare care debordează de o fericire molipsitoare și de bună-dispoziție, tocmai de aceea este o alegere ideală atunci când vine vorba de amenajarea interioară, pentru că te va ajuta să transmiți aceste sentimente și nu numai. Este inclusiv și o culoare versatilă, deorece poate fi integrată în mai multe stiluri de design, de la contemporan și până la rustic sau clasic. Poate la început te vei gândi că va fi greu de asortat cu alte culori și nuanțe, însă nu este deloc adevărat! Există numeroase combinații și scheme cromatice în care poți folosi portocaliul, iar rezultatele vor fi de fiecare dată uimitoare. Tocmai din acest motiv, o să-ți prezentăm combinații de culori în care portocaliul merge de minune, indiferent de camera pe care dorești să o amenajezi.

 

 

Portocaliu și roșu

 

 

Una dintre cele mai ușor de asortat culori cu portocaliul este o altă culoare caldă, dar intensă, și anume roșul. Roșul va reuși să creeze o schemă cromatică foarte plăcută din punct de vedere vizual, mai ales dacă alegi să decorezi o încăpere în stil marocan. Dacă acesta este stilul de amenajare către care înclini, atunci adaugă și textură sub forma unor covoare sau pături specifice acestuia. Dacă, totuși, combinația cu roșu nu te prea încântă, atunci orice culoare la fel de caldă și de intensă te va ajuta să obții rezultate.

 

 

Portocaliu , galben și albastru

 

 

 


CANAPEA EXTENSIBILĂ GUSTO W

 

Dacă ești un mare fan al culorilor îndrăznețe și îți dorești ca locuința ta să demonstreze acest lucru, atunci vei iubi combinația între galben, albastru și portocaliu. Creează un perete de accent portocaliu și folosește nuanțe intense de galben și de albastru în restul încăperii, nu contează că sunt sub forma elementelor decorative sau al unor piese centrale de mobilier. Având această schemă de culori în minte, folosește-ți imaginația și gusturile personale pentru a obține aspectul pe care îl dorești. Tu decizi când este prea mult sau prea puțin. Însă, indiferent de cantitățile în care alegi să folosești aceste culori complementare, vei reuși să obții o atmosferă retro într-o încăpere modernă.

 

 

Portocaliu și portocaliu

 

 

Dacă îți dorești să combini portocaliul cu o altă culoare complementară la fel de vibrantă și îndrăzneață, atunci cea mai bună opțiune este... tot portocaliul. Astfel, combină diverse nuanțe ale acestei culori, în tonuri puternice și pastelate, pentru a obține un echilibru cromatic care va face camera să se simtă plină de bună-dispoziție și căldură.

 

 

Portocaliu și negru

 

 


FOTOLIU MAGNOLIA VELVET

 

Chiar dacă asocierea dintre negru și portocaliu te va duce, cel mai probabil, cu gândul la Halloween, această combinație este una foarte reușită și foarte ușor de obținut. Nu este un secret faptul că negrul merge combinat cu aproape orice culoare, indiferent de nuanță, iar portocaliul nu face o excepție. Cu toate acestea, încearcă să nu exagerezi și să nu încarci prea mult încăperea, pentru a evita să oferi un aspect copleșitor. Din acest motiv, este recomandat să folosești culorile drept culori de accent, nu principale.

 

 

Portocaliu și violet

 

 

Dacă ești în căutarea unui aspect tipic locuințelor americane din anii 1970, și anume funky retro, atunci această combinație cromatică este ideală! Violetul și portocaliul sunt culori similare, deoarece sunt foarte apropiate una de cealaltă pe roata culorilor, ceea ce le face o opțiune bună pentru încăperi precum livingul. Astfel, combină o canapea portocalie cu un tapet sau un perete de accent violet și vei obține exact ceea ce cauți!

 

 

Portocaliu și alb

 

 


SCAUN H-261 CHROM

 

La fel ca negrul, și albul este o culoare pe care o poți combina extrem de ușor cu aproape orice culoare, atâta că rezultatul va fi un pic diferit. Dacă negrul este o culoare puternică și dominantă, albul, în schimb, va reuși să ofere puritate, serenitate și liniște, mai ales dacă este combinat cu o nuanță deschisă sau pastelată de portocaliu. Folosește această combinație în livingul tău folosind o canapea într-o nuanță îndrăzneață de portocaliu, în timp ce toți pereții sunt vopsiți în alb. În felul acesta, obții o încăpere sofisticată, fără să te copleșească vizual cu nuanțe prea intense.

 

 

Portocaliu și maro

 

 


MĂSUȚĂ DE CAFEA ROYAL D

 

O nuanță bogată și profundă de portocaliu folosită pentru o piesă centrală de mobilier, precum o canapea sau un fotoliu în living, se va asorta perfect cu mobilierul confecționat din lemn masiv sau din pal în nuanțe de maro. Adaugă și o măsuță de cafea sau un tapet în aceleași nuanțe de maro și vei reuși, astfel, să obții un aspect mai vintage.

 

 

Portocaliu și turcoaz

 

 

Această combinație, deși una extrem de reușită și de plăcută din punct de vedere vizual, nu este una prea des întâlnită. Dacă îți plac foarte mult ambele culori și dorești să le încorporezi în casa ta, dar nu știai cât de bine s-ar potrivi, ei bine, nu mai sta pe gânduri! Niște perne într-o nuanță intensă de portocaliu vor fi o completare perectă pentru o canapea din catifea turcoaz. Această combinație este similară cu cea dintre porocaliu și violet, însă aceasta te va ajuta să obții un aspect mai modern și mai minimalist, spre deosebire de unul retro.

 

 

Portocaliu și culori neutre

 

 


DORMITOR MONTE CARLO

 

Combinația dintre o culoare îndrăzneață și tonuri neutre este întotdeauna o idee foarte bună și un mod extrem de ușor de a obține echilibru cromatic în orice încăpere. Astfel, poți folosi și portocaliul în aceeași formulă. Asortează nuanțe închise și pământii de portocaliu cu tonuri de alb sau bej pentru un dormitor sau un living rustic sau chiar și minimalist, în funcție de piesele de mobilier folosite. În acest fel te vei bucura de efectele pozitive pe care o culoare puternică le oferă, fără a încărca prea mult spațiul. Mulți designeri de interior aleg să folosească această formulă pentru că este cel mai facil mod de introduce o culoare dominantă într-un dormitor.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube