Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Cele mai potrivite opțiuni de podea dacă ai animale de companie

Home » Blog » Cele mai potrivite opțiuni de podea dacă ai animale de companie

 

Atunci când ai animale de companie, una dintre cele mai comune probleme pe care le poți întâmpina când vine vorba de locuința ta este podeaua și riscul acesteia de a se deteriora. Pe de-o parte există deteriorarea cauzată de ghearele animalelor, ceea ce va provoca zgârieturi vizibile, pe de altă parte este vorba de „accidentele” care sunt destul de des întâlnite, mai ales când animalele sunt mici ca vârstă. Aceste probleme combinate vor duce în timp la deteriorarea podelei tale, dacă aceasta este dintr-un material nepotrivit. Mocheta, spre exemplu, este cea mai proastă alegere când vine vorba de pardoseală pentru că va fi greu de curățat, în timp ce ghearele îi pot rupe fibrele. Nici lemnul masiv nu este o soluție prea bună pentru că, mai mult ca sigur, va ajunge să aibă urme vizibile de zgârieturi și va fi necesar să îl lustruiești des pentru a-l readuce la starea sa inițială.

Cea mai rezistentă podea care va face față cu brio animalelor de companie este cea care este rezistentă la umiditate și pete, dar, mai ales, la zgârieturi. Cu toate acestea, o asemenea pardoseală se poate să nu fie tocmai ceea ce ai în minte atunci când vrei să-ți amenajezi locuința. Tocmai din acest motiv, cele mai bune opțiuni vor fi cele care vor fi un echilibru între modul în care se va păstra în timp podeaua și modul în care arată, astfel încât să obții un aspect plăcut pe care să-l poți integra în locuința ta.

 

Gresia

 

 

 

Podeaua din gresie, indiferent că vorbim despre cea cermaică sau din porțelan, este o opțiune excelentă pentru proprietarii de animale de companie, deoarece materialul este suficient de rezistent încât nici măcar ghearele unei pisici sau ale unui câine de talie foarte mare nu îl pot deteriora. O altă parte bună este faptul că gresia este rezistentă la pete și la lichide, ceea ce înseamnă că își va menține aspectul și starea pentru o perioadă foarte lungă de timp, fiind, în același timp, și extrem de ușor de curățat și de menținut. De asemenea, vine într-o varietate mare de modele și culori, ceea ce înseamnă că vei reuși cu siguranță să găsești un model care să fie pe gustul tău și care să se potrivească cu decorul locuinței tale.

 

Piatra naturala

 

 

 

La fel ca în cazul gresiei, și piatra naturală are aceleași proprietăți de a rezista în fața petelor și zgârieturilor cauzate de animalele de companie. Multe persoane preferă piatra naturală în detrimentul gresiei, pentru că are un aspect mai natural și mai sofisticat. Cu toate acestea, piatra trebuie tratată cu niște soluții chimice speciale pentru a împiedica apa și petele să penetreze suprafața, dar cu îngrijirea potrivită, este o opțiune foarte bună și durabilă pentru proprietarii de animale de companie. Singurul aspect negativ constă în faptul că este mult mai costisitoare decât plăcile ceramice, atât de achiziționat, cât și de montat și întreținut.

 

Vinilul de lux

 

 

 

Vinilul de lux este o formă îmbunătățită a vinilului clasic. Este mult mai gros și mai durabil, ceea ce îl face mai greu de deteriorat și mai rezistent la zgârieturi decât modelul standard de vinil cu care suntem obișnuiți. Din acest motiv, este o alegere foarte bună pentru posesorii de animale de companie, pentru că pe lângă faptul că este suficient de rezistent pentru a nu se deteriora din cauza ghearelor, este disponibil și într-o gamă foarte diversificată de opțiuni. Poți alege un model care imită lemnul, piatra sau chiar și gresia. Iar partea cea mai bună este faptul că de multe ori va fi greu să îl diferențiezi de acestea, având  un aspect foarte convingător.

 

Parchetul din plută

 

 

 

Pluta naturală este un tip de podea relativ nou, care poate fi o alegere bună pentru persoanele care au animale de companie și care doresc să obțină aspectul lemnului masiv, dar care doresc să evite, în același timp, deteriorarea cauzată de pete și zgârieturi. Pluta este destul de rezistentă împotriva ghearelor, însă nu este complet ferită de ele, tocmai de aceea în continuare trebuie să te asiguri că animalul tău de companie va avea ghearele tăiate regulat. Cu toate acestea, este cu siguranță o opțiune mult mai potrivită decât lemnul masiv.

 

Parchetul din bambus

 

 

 

Un alt tip de pardoseală care este extrem de asemănător cu aspectul lemnului masiv este parchetul din bambus, un material natural confecționat din fibre procesate de bambus. Multe persoane sunt surprinse să afle faptul că de cele mai multe ori suprafața bambusului este, de fapt, mai dură decât cea a lemnul masiv, ceea ce îl face foarte rezistent la zgârieturi. Cu toate acestea, atunci când alegi un parchet confecționat din acest lemn, trebuie să ai grijă să aibă o duritate crescută pentru a te asigura că te bucuri de beneficiile acestuia atunci când vine vorba despre animalele de companie.

Parchetul din bambus este, de asemenea, destul de rezistent la umezeală și la pete, fiind foarte ușor de curățat.

 

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube