Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Greșeli de evitat atunci când îți amenajezi locuința

Home » Blog » Greșeli de evitat atunci când îți amenajezi locuința

 

 

Chiar dacă în ziua de astăzi există numeroase surse din care să ne informăm și să ne inspirăm atunci când dorim să ne amenajăm locuința, o persoană care nu este profesionistă în domeniu, tot poate face anumite greșeli tipice persoanelor neexperimentate. Este foarte important ca fiecare decizie să fie cea potrivită, în caz contrar, există posibilitatea ca la final să nu obții tocmai rezultatul scontat.

Nu trebuie, totuși să îți faci prea multe griji și să devii anxios la gândul unei amenăjari. Există anumite reguli simple, pe care dacă le urmezi, cu siguranță îți vor transforma proiectul într-un succes!

 

 

Nu lăsa pe altcineva să aleagă în locul tău

 

 


DORMITOR MARSILYA

 

Locuința oricărei persoane este un spațiu intim și privat, pe care și-l creează după propria viziune estetică. Asta înseamnă că trebuie să te asiguri de faptul că locuința vorbește despre tine și pentru tine, iar acest lucru îl poți face doar dacă îți pui amprenta personală asupra spațiului.

Bineînțeles că poți cere păreri și sugestii unor persoane precum rudele, prietenii sau chiar și un profesionist în domeniu, însă, în final, alergea este complet a ta. Așa că asigură-te întotdeaună că este una care îți vorbește.

 

 

Nu începe prin a vopsi pereții

 

 


FOTOLIU LAGUNA

 

Alegerea culorii pereților nu ar trebui niciodată să fie un cap de listă. Există suficiente opțiuni din care poți alege și poți avea aproape orice nuanță pe care ți-o imaginezi pe pereți, tocmai din acest motiv este de preferat să alegi prima dată piesele de mobilier centrale, covoarele, pernele . Abia după poți alege și culoarea pereților în funcție de modelele și culorile alese. Pereții trebuie să completeze designul, nu să îl determine.

 

 

Nu alege culoarea pereților doar pe baza mostrelor

 

 


PAT AQUA

 

Mostrele de culori pe care le primești în magazin sunt doar pentru a-ți face o idee despre cum arată o culoare, dar asta nu înseamnă că odată integrată în locuința ta, va avea același aspect precum cel al mostrei. Lumina naturală și artificială joacă un rol foarte important în modul în care percepem o culoare, tocmai de aceea este bine să testezi direct acasă vopseaua. Vopsește o bucată mică din perete în culoarea respectivă. Iar, dacă nu vrei să faci experiemente pe pereți, atunci vopsește o placă, dacă ai la dispoziție.

 

 

Nu te decide asupra unei culori în magazin

 

 


MASĂ EXTENSIBILĂ ARMANI

 

Niciodată nu trebuie să cumperi vopseaua sau materialele pentru podea de la prima vizită în magazin, pentru că e posibil să fie niște alegeri impulsive pe care vei ajunge ulterior să le regreți și vor fi mai greu de reparat. Ia acasă, dacă poți mostre din orice, indiferent că este vorba de vopsea sau de o mochetă. Este foarte bine să le compari acasă, în funcție de încăpere, lumină, mobilier, gusturi personale etc.

 

 

Nu te mulțumi cu mai puțin

 

 


TABURET MANILA

 

Găsește de fiecare dată o modalitate prin care să integrezi culorile tale preferate în amenajare. Există posibilitatea ca o culoare prea puternică să fie un pic cam mult pentru toți pereții, dar chiar și așa, poți oricând crea un perete de accent sau achiziționa elemente decorative. Culorile sunt o modalitate de a îți exprima și scoate în evidență personalitatea, tocmai de aceea trebuie să te asiguri că profiți de ele din plin. Interesează-te înainte unde arată cel mai bine culorile tale preferate, atunci când sunt puse în aplicare.

 

 

Nu transforma, totuși, culoarea ta preferată în singura culoare

 

 


TABURET COSTA

 

Așa cum spuneam, uneori există posibilitatea să nu arate cel mai bine culoarea ta preferată în anumite situații. Culorile mult prea intense, spre exemplu, pot deveni la un moment dat copleșitoare și mult mai greu de asortat în eventualitatea în care dorești să schimbi treptat câte o piesă de mobilier. Folosește din plin culori neutre, pentru că acestea te vor ajuta cel mai mult să îți pui în evidență culoarea preferată, astfel încât să nu fie nevoie să o folosești prea mult.

 

 

Ia în considerare psihologia culorilor

 

 


PAT TAPIȚAT SALLY

 

Există studii care atestă faptul că nuanțele și culorile au o influența asupra stării și percepției noastre. Tocmai de aceea, este bine să citești înainte de a alege o culoare puternică în dormitor dacă îți va oferi starea pe care o cauți. Alege culoarea în funcție de încăpere și de utilitatea acesteia pentru a te asigura că obții cele mai bune rezultate.

 

 

Creează mereu un punct central al camerei

 

 


COLȚAR ELECTRIC HUGO L

 

Punctele centrale au rolul de a atrage atenția într-o încăpere și de a o capta. Tocmai de aceea restul elementelor care vin integrate în cameră se va face în așa fel încât să fie perfect coordonate cu punctul de interes. Nu toate camerele au puncte de interes de la sine. Dacă au, atunci trebuie să te asiguri că îl scoți cât mai mult în evidență, dacă nu au, atunci creează tu unul.

 

 

Nu lipi toate piesele de mobilier de perete

 

 


COLȚAR EXTENSIBIL PANAMA L

 

Această regulă este posibil să o întâlnești destul de des atunci când vine vorba despre designul interior. Încearcă să eficientizezi spațiul cât mai mult posibil, iar lipind mobilierul de perete, contrar a ceea ce ai crede, nu este o modalitate prea bună. Dimpotrivă, vei reuși să creezi iluzia de spațiu prin simplul fapt că ai reuși să creezi mai multe zone. Sentimentul acela de intimitate va da de fiecare dată impresia că spațiul este mai mare decât este în realitate.

 

 

Ia în considerare traficul din camere

 

 


CANAPEA CU 2 LOCURI PHOENIX

 

Este un sentiment extrem de neplăcut acela când simți că nu ai loc în propria casă. Din acest motiv, ai grijă ca fiecare piesă de mobilier să fie poziționată cât mai departe de zonele de acces și de piesele de mobilier la care ai nevoie să ajungi într-un mod facil, precum canapeaua. Fii atent prin ce zone ale camerelor se circulă cel mai mult, iar în funcție de acest lucru, poziționează piesele de mobilier. În acest mod vei ști că tot spațiul de care dispui este folosit într-un mod eficient.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube