Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Sfaturi pentru curățarea și menținerea mobilei

Home » Blog » Sfaturi pentru curățarea și menținerea mobilei

 

 

Curățarea mobilei, deși poate părea la început un proces dificil, mai ales în cazul unor anumite materiale, este, în realitate, destul de ușor. Atunci când investim sume mari în piesele de mobilier, ne dorim să le păstrăm aspectul intact pe cât de mult posibil pentru a ne putea bucura de ele ani de zile. Tocmai din acest motiv, curățarea și menținerea acestora este un aspect important care ne asigură că mobila va rămâne în condiții bune, indiferent că vorbim de lemn, piele sau alte materiale. Probabil te-ai aflat în postura în care ai descoperit pete întâmplătoare pe mobilă. Deși de multe ori pot fi evitate cu puțină grijă, uneori sunt inevitabile, dar asta nu înseamnă că nu pot fi curățate, ținând cont de sfaturile noastre.

 

 

Mobila vopsită

 

 


COMODĂ PARIS

 

Piesele de mobilier din pal vopsit sunt aproape cel mai ușor de menținut. Tot ce trebuie să faci este să le acorzi săptămânal puțină atenție. Șterge mobila de praf, apoi cu o cârpă umedă curăță-i întreaga suprafață, având totodată grijă să nu lași surplus de apă, pentru că există riscul, atunci când se va usca, să rămână pete permanente.

Dacă te afli în situația în care o piesă de mobilier vopsită prezintă pete vizibile care nu pot fi curățate cu o cârpă umedă sau zgârieturi adânci și nu îți dorești să înlocuiești mobila cu una nouă, atunci poți face niște reparații minime pentru a reîmprospăta aspectul. Revopsirea piesei de mobilier este cea mai accesibilă modalitate pentru a o restaura, cu toate acestea vei face multă mizerie și există posibilitatea ca mobilierul să își piardă aspectul inițial dacă nu îl vopsești cum trebuie.

 

 

Mobila din lemn

 

 


PAT BELIZE

 

Dacă deții piese de mobilier confecționate din lemn brut, atunci primul pas, înainte de a începe să îl cureți, este să afli ce fel de finisaj are. Soluțiile potrivite de curățare te vor ajuta să scoți în evidență frumusețea naturală a materialului, fără a-l deteriora. Pentru curățarea de zi cu zi, folosește o cârpă fără scame și o soluție specială pentru lemn, pentru a-i oferi lemnului un aspect lucios. Atât să ai în vedere, atunci când alegi o soluție pentru lustruit lemnul, să  folosești soluții similare, indiferent că sunt pe bază de ulei sau de ceară, în caz contrar, riști să-i oferi mobilei un aspect neuniform. De asemenea, încearcă pe cât de mult posibil să ștergi în direcția fibrei lemnului.

Lustruirea lemnului, deși îi menține un aspect lucios și îi scoate în evidență frumuseșea, poate duce, în timp, la depuneri de ceară, însă vor fi foarte ușor de curățat. Tot ce trebuie să faci este să cureți toată suprafața mobilierului, nu doar partea cu depuneri, folosind o cârpă fără scame și o soluție pe bază de minerale sau ulei de terebentină.

 

 

Mobila din piele

 

 


CANAPEA PARMA

 

Având în vedere faptul că pielea se poate usca și crăpa destul de ușor dacă nu este îngrijită corespunzător, evită să așezi piese de mobilier din piele aproape de sursele puternice de căldură și lumină, precum razele soarelui. De asemenea, curăță cu regularitate mobila cu o cârpă îmbibată cu puțină apă pentru a scăpa de mizerie sau de praf. În eventualitatea în care pielea este pătată și necesită o curățare mai profundă, atunci poți face chiar tu o soluție amestecând un sfert de cană de oțet alb cu o jumătate de cană de apă, cu ajutorul căreia vei curăța cu o cârpă moale. După ce ai aplicat soluția, folosește un detergent special pentru piele și freacă mobila cu o cârpă moale uscată.

 

 

Mobila tapițată

 

 


CANAPEA VELA

 

La fel ca mobila din piele, și mobila tapițată trebuie ținută cât de departe se poate de razele soarelui, întrucât materialul se va decolora în timp. De asemenea, pentru că are tendința să acumuleze praf, aspiră suprafețe săptămânal pentru a evita depunerile și încearcă să întorci pernele regulat, astfel ele nu vor căpăta un aspect neuniform datorat folosirii îndelungate doar pe o parte. Pentru curățarea petelor, folosește soluții special concepute pentru tapițerie, în caz contrar se poate ca materialul să se păteze și mai mult. Dacă petele sunt profunde și nu ies nici cu soluție, atunci apelează la o curățătorie specializată în tapițerii, iar mobila va arăta ca nouă.

 

 

Mobila din nuiele sau trestie

 

 

 

Fibrele naturale ale nuielelor sau ale trestiei au tendința de a se usca în timp, tocmai de aceea este foarte important să eviți să le pui în contact direct cu sursele de căldură sau de lumină. Șterge-le de praf și aspiră-le cât de des posibil pentru a elimina praful acumulat în împletituri. Dacă aspectul mobilierului s-a deteriorat și dorești să-i redai aspectul natural, atunci hidratează materialul. Dacă piesa de mobilier nu are dimensiuni mari, umple cada cu apă caldă (dar nu fierbinte) și așeaz-o în cadă pentru un timp scurt, astfel își recăpăta luciul. Dacă este o piesă mai mare, atunci o poți stropi cu un furtun afară. Apa te va ajuta să restaurezi mobila și să-i prelungești durata de viață.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube