Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Ce să iei în considerare când cumperi așternuturile de pat

Home » Blog » Ce să iei în considerare când cumperi așternuturile de pat

 

Așternuturile de pat sunt modalitatea perfectă de a oferi dormitorului tău culoare și textură pentru un design echilibrat, dar sunt și un element funcțional pentru că te ajută să te simți confortabil atunci când dormi sau te relaxezi în pat. Tocmai de aceea trebuie să le acorzi importanță și să fii atent în momentul în care le cumperi, pentru a evita senzația de disconfort pe care lenjeria de pat greșit aleasă ți-o va oferi. Înainte de a achiziționa noile tale așternuturi, ai în vedere aceste lucruri:

 

 

Măsoară-ți patul

 

 


PAT TAPIȚAT MIRAGE VELVET

 

Probabil deții în dormitor unul dintre următoarele tipuri de paturi: king, queen sau twin. Și deși generic sunt denumite „paturi matrimoniale”, acestea vin în diverse dimensiuni în funcție de tip și de producător.  Din acest motiv este crucial să-ți măsori patul înainte de a te apuca de cumpărături, în caz contrar, când vei ajunge acasă vei realiza că așternuturile sunt prea mici sau prea mari pentru patul tău. Măsoară dimensiunea pernelor, înălțimea, lungimea și lățimea patului și, de asemenea, grosimea saltelei. Asigură-te că ai toate dimensiunile corecte înainte de a achizționa ceva.

 

 

Alege magazinul potrivit

 

 

Multe magazine de mobilă sau de home deco oferă spre vânzare atât așternuturi proprii, cât și mărci renumite, care variază ca preț în funcție de material, calitate, model și culoare. Din fericire, opțiunile sunt nelimitate, indiferent că alegi să mergi la un magazin fizic sau că vei cumpăra online de pe un site specializat în aceste produse. Tot ce trebuie să știi este dimensiunea patului, modelul dorit și poți avea așternuturile de pat ideale.

 

 

Învață despre numărul de fire prezent în așternuturi

 

 


PAT TAPIȚAT LIGURIA VELVET

 

Pe eticheta așternuturilor vei găsi, pe lângă modul în care trebuie spălat și îngrijit produsul, și numărul de fire folosite în confecționrea lenjeriei. Cu cât este mai mare numărul de fire, cu atât senzația pe care așternuturile ți-o vor oferi va fi mai plăcută și luxoasă. Cu toate acestea, un număr mai mare de fire va însemna și că firele vor fi mai subțiri și se pot deteriora mai ușor în timp. Pentru durabilitate, dar și senzația de material fin, este recomandat să achiziționezi lenjerie de pat care are un număr peste 250 fire, dar nu mai mic de 175.

 

 

Alege material de bumbac, flanel, măsate, satin sau amestecuri

 


PAT TAPIȚAT ASPEN VELVET

 

Având în vedere cât de mult vei utiliza așternutuile de pat, este bine să te răsfeți doar cu materiale de calitate care se încadrează în bugetul de care dispui. Bumbacul este cea mai populară alegere în materie de lenjerie de pat pentru că este accesibil ca preț, este rezistent și durabil și, de asemenea, oferă o senzație plăcută pe piele. Cu toate acestea, dacă preferi materiale care nu se șifonează atât de ușor, atunci optează pentru materiale sintetice, amestecuri de bumbac și sintetic. Pentru nopțile friguroase de iarna, flanelul este cea mai bună alegere pentru că îți va menține temperatura corpului, în timp ce satinul sau mătasea sunt materialele ideale pentru un sentiment luxos și fin pe piele.

 

 

Află dimensiunea exactă a cearceafului

 

 


PAT TAPIȚAT BOLONIA

 

După ce ai aflat dimensiunea patului, măsoară și dimensiunea cearceafului pentru a te asigura că este destul de mare pentru a acoperi integral patul, astfel încât să nu se deranjeze în timpul nopții. Pentru a te asigura că poziția cearceafului rămâne intactă, chiar și după un somn agitat, optează pentru cearceafuri cu elastic pentru că acestea îți vor îmbrăca salteaua și vor rămâne fixe.

 

 

Cumpără mai multe așternuturi de pat

 

 


PAT BOXSPRING COSY

 

Dacă a durat mult până ai reușit să te decizi de ce dimensiune, material sau culoare ai nevoie, atunci, în momentul în care achiziționezi lenjeria de pat, cumpără mai multe seturi. Lenjeriile de pat sunt o investiție de viitor, ceea ce înseamnă că achiziționând mai multe seturi odată nu va trebui să-ți mai bați capul cu acest aspect prea curând. De asemenea, ia în considerare achiziționarea mai multor fețe de pernă pentru a le putea schimba mai des atunci când vrei o senzație de proaspăt.

 

 

Verifică instrucțiunile de spălare

 

 


PAT MIRAGE

 

Întreținerea așternuturilor de pat este un aspect foarte important, la care trebuie să fii mereu atent pentru a te asigura că lenejriile au parte de o viață prelungită. Interesează-te înainte de a te decide asupra unui material de modul în care acesta trebuie curățat. Mătasea, spre exemplu, deși este un material foarte plăcut la atingere, este mai sensibil și necesită atenție specială, pe când bumbacul este mult mai ușor de întreținut.


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube