Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Cele mai des întâlnite materiale de aștenuturi

Home » Blog » Cele mai des întâlnite materiale de aștenuturi

 

 

Momentul când trebuie să cumpărăm așternuturi noi pentru pat poate deveni motivul perfect pentru a ne răsfăța cu materiale de calitate și modele care vor însufleți dormitorul. Cu toate acestea, există multe materiale din care acestea pot fi confecționate și, uneori, nu știm care este alegerea ideală pentru noi. Deși poate îți va fi mai ușor să găsești un model cu aspect care să îți placă, atunci când vine vorba de materialul perfect, situația devine puțin mai complicată. De aceea am adunat pentru tine cele mai des întâlnite materiale și caracteristicile acestora, pentru ca tu să știi exact ceea ce ai nevoie dată viitoare când mergi la cumpărături.

 

 

Bumbacul

 

 

 

Bumbacul este cel mai popular material folosit în confecționarea așternuturilor pentru pat. Motivul din spatele acestei alegeri este faptul că bumbacul este un material durabil, moale, ușor de întreținut, îți lasă pielea să respire și, de asemenea, este accesibil ca preț. Cu toate acestea, există mai multe tipuri de bumbac în funcție de originea acestuia, stilul în care a fost țesut sau de modul în care a fost tratat. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de bumbac:

 

  • Bumbacul egiptean: Este cea mai bună alegere dacă îți dorești aștenuturi de pat extrem de moi și de calitate superioară. Crescut în climatul cald și uscat al Africii de Nord, bumbacul egiptean are fibre foarte lungi care permit așternuturilor să capete o senzație de material fin și moale.
  • Bumbacul pima (supima): La fel ca bumbacul egiptean, este recunoscut pentru strălucirea și finețea materialului. Conține fibre de dimensiune medie spre lungi, care sunt ideale pentru așternuturile de pat. Acest tip de bumbac este crescut cu preponderență în zonele de sud-vest ale  Statelor Unite ale Americii.
  • Bumbacul jersey: Acest timp de bumbac se referă la așternuturile confecționate din bumbac care este mai de grabă tricotat și nu țesut cum întâlnim în mod normal. Este preponderent materialul pe care îl găsim la tricourile de bumbac și va fi o alegere bună dacă îți place sentimentul unui tricou de bumbac pe piele.
  • Bumbacul pieptănat: Acesta este un tip de bumbac care a fost tratat astfel încât să fie înlăturate toate fibrele scurte din timpul prelucrării, ceea ce îl face să devină un material foarte fin.
  • Flanelul: Este cea mai bună alegere pentru nopțile friguroase de iarna pentru că este un tip de bumbac care a fost pieptănat de așa natură ca fibrele să devină moi și pufoase. Din acest procedeu rezultă un material moale care păstrează foarte bine căldura corpului.

 

 

Mătasea

 

 

 

Mătasea este un material luxos ce are fibre extrem de fine produse de viermii de mătase. De asemenea, este hipoalergenic, ceea ce-l face o alegere perfectă pentru persoanele care suferă de alergii. Mătasea îți va oferi o senzație foarte plăcută la atingere, iar fețele de pernă confecționate din acest material sunt o modalitate foarte bună pentru a combate electrizarea părului pe timpul nopții. Partea negativă la acest material este costul, care este destul de ridicat și îngrijirea acestuia, întrucât este sensibil și necesită condiții speciale de întreținere. Cu toate acestea, un set de lenjerie de pat de mătase este bine-venit în orice dormitor.

 

 

Poliesterul

 

 

 

Spre deosebire de bumbac și de mătase, poliesterul este un material sintetic, iar fibrele sale sunt produse din aceiași polimeri folosiți la confecționarea sticlelor de plastic. Deși este o opțiune ieftină, așternuturile de pat confecționate exclusiv din poliester îți pot oferi o senzație abrazivă și inconfortabilă. De cele mai multe ori, vei găsi acest material amestecat cu bumbac. Iată cele mai comune tipuri de poliester:

 

  • Microfibra: Poliesterul țesut fin va fi, de cele mai multe ori, vândut drept microfibră. Și deși lenjeria de pat făcută din microfribră poate oferi senzația de moale, nu îți va lăsa pielea să respire la fel de bine precum bumbacul, ceea ce îl face să fie o opțiune de evitat dacă ai tendința să te încălzești foarte tare în timpul nopții. Cu toate acestea, este un material durabil și ușor de curățat, fiind o alegere bună pentru dormitorul copiilor.
  • Nailonul: Este un material sintetic foarte puternic și durabil, folosit de multe ori pentru aștenuturi de pat care imita satinul și care nu se șifonează. Cu toate acestea, lenjeria își poate pierde senzația de moale, iar materialul se poate deteriora după doar câteva spălări. De asemenea, nu este un material care rezistă foarte bine la sursele de căldură, ceea ce înseamnă că uscătorul de rufe, fierul de călcat sau chiar și razele soarelui îl pot deteriora.
  • Acrilicul: La fel ca restul materialelor pe baza de poliester, și acrilicul este un material sintetic. Nu oferă o senzație pe piele la fel de plăcută precum fibrele naturale, dar, cu toate astea, este rezistent la șifonat. Este mai de grabă o alegere bună pentru păturile de pat, decât pentru așternuturile de pat și are nevoie de întreținere specială pentru a nu se deteriora.

 

 

Bambusul

 

 

 

De cele mai multe ori, produsele pe care le vei găsi ca fiind confecționate din bambus sunt, de fapt, făcute din vâscoză. Procesul pentru a transforma bambusul în țesătură include foarte multe chimicale și poate dăuna, inclusiv mediului, nefiind o alegere sustenabilă. Cu toate acestea, rezultatul va fi un material foarte moale, durabil și satinat, care, la fel ca bumbacul, îți va lăsa pielea să respire.

 

 

Amestecurile

Există foarte multe opțiuni pe piață de așternuturi de pat confecționate din amestecuri de materiale. Cel mai des întâlnit este amestecul de poliester cu bumbac, dar poți găsi inclusiv bumbac-bambus sau bumbac-vâscoză. Amestecurile de materiale sunt opțiunile cele mai accesibile ca preț, sunt rezistente, se șifonează greu, ceea ce le face o alegere bună pentru dormitorul copiilor.


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube