Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Chiuvetele de baie tip veselă: argumente pro și contra

Home » Blog » Chiuvetele de baie tip veselă: argumente pro și contra

 

Chiuvetele tip veselă obișnuiau să fie privite ca niște accesorii scumpe, care nu erau atât de accesibile pentru toată lumea. Cu toate acestea, odată ce au prins popularitate, au început să fie din ce în ce mai utilizate în designul interior, iar prețurile au început să scadă, ceea ce a însemnat că au fost mult mai des regăsite în locuințe. Sunt o alegere foarte bună pentru că arată incredibil de bine, reușind să confere eleganță și un aer luxos oricărei băi.

Prin definiție, chiuveta de tip veselă, spre deosebire de cea convențională, este așezată deasupra măștii și nu încorporată în aceasta. De cele mai multe ori este confecționată din sticlă sau din ceramică, dar există și opțiuni mai deosebite (dar și mai costisitoare) precum piatra naturală, oțelul inoxidabil, marmura sau chiar lemnul. Dacă îți dorești să adopți acest stil la tine în baie, dar ești indecis, iată câteva argumente pro și contra pentru a te ajuta să iei o decizie.

 

 

Argumente pro:

 

  • Stilul: Probabil cel mai mare avantaj pe care acest tip de chiuvetă îl are, este factorul vizual. Având în vedere faptul că este un trend relativ nou, nu vei întâlni această chiuvetă în orice baie, iar un design adecvat stilului băii tale va îmbrăca cu totul încăperea și îi va oferi un aspect elegant și rafinat.
  • Montarea: Chiuvetele tip veselă sunt mult mai ușor de montat decât chiuvetele tradiționale, întrucât tot ce trebuie să faci este să găurești un pic masca pentru a-i oferi stabilitate. Acest lucru însemnă că îl poți face singur, economisind, astfel, banii pe care i-ai fi investit în montarea de către un profesionist.
  • Flexibilitatea: Având în vedere că este atât de ușor de montat, o chiuvetă de tip veselă va fi mult mai ușor de înlocuit decât una normală. Atunci când vei simți nevoia să faci o schimbare în baie, înlocuiește pur și simplu chiuveta și vei oferi un alt aspect încăperii.
  • Dispui de mai mult spatiu sub chiuvetă: Pentru că această chiuvetă este montată deasupra măștii, locul în care ar fi fost chiuveta în mod normal, îți va rămâne pentru depozitare. Chiar dacă nu este foarte mult spațiu, va fi un real ajutor, mai ales într-o baie mai mică.
  • Țevile: Vei avea tendința să cureți mult mai des chiuveta de păr și mizerii având în vedere faptul că este mult mai „la vedere” decât o chiuvetă normală, ceea ce înseamnă că vei elimina riscul unor țevi înfundate.

 

 

Argumente contra

 

  • Accesibilitatea: Chiuvetele de tip veselă pot deveni o reală problemă pentru copii, mai ales dacă nu iei în considerare acest lucru înainte să cumperi o mască. Chiar și adulții pot întâmpina probleme dacă nu achziționezi înălțimea potrivită a măștii.
  • Curățarea: De multe ori, să cureți o chiuvetă de tip veselă, poate fi o sarcină mai dificilă, întrucât locul în care chiuveta se unește cu masca este o zonă mai greu de ajuns. Dacă dorești să achiziționezi o chiuvetă confecționată din sticlă, atunci să ai în vedere faptul că amprentele sau petele cauze de pasta de dinți vor fi mult mai vizibile din exterior, decât din interior.
  • Stabilitatea: Deși montarea se face mai ușor, există și riscul să ai probleme cu stabilitatea chiuvetei. Luând în considerare faptul că stă fixată doar într-o gaură mică, atunci va fi mai ușor de dezechilibrat decât o chiuvetă care este montată integral în interiorul măștii.
  • Durabilitatea: Fiind atât de expuse, chiuvetele tip veselă au o predispoziție mai mare de a se deteriora, indiferent de materialul din care sunt confecționate. Cu toate acestea, nu este o regulă că acestea se vor deteriora.

Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube