Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Cum alegi măsuța de cafea perfectă

Home » Blog » Cum alegi măsuța de cafea perfectă

 

 

Atunci când amenajăm un living, măsuța de cafea este primul lucru care ne vine în minte după ce ne-am hotarât ce canapea dorim să cumpărăm. Măsuța trebuie să fie o completare a canapelei, să aibă același stil de design pe care l-ai ales în restul încăpării și, de asemenea, să fie funcțională. Este o piesă de mobilier importantă care ne va veni în ajutor atunci când avem musafiri sau când facem seara de filme la noi acasă, dar, în același timp, oferă și coerență camerei și echilibrează aspectul. Există pe piață o gamă foarte diversificată din care poți alege atunci când vorbim de măsuța de cafea. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să te decizi asupra uneia care să fie în conformitate cu cerințele tale. Tocmai din acest motiv am alcătuit acest ghid ce conține întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a face o achiziție, pentru a te ajuta să aduci acasă măsuța de cafea perfectă.

 

 

De ce ai nevoie?

 

 


MĂSUȚĂ FORTUNA B

 

Având în vedere faptul că măsuța de cafea este în primul rând o piesă de mobilier funcțională, achiziționarea trebuie făcută în conformitate cu acest aspect pentru a-și servi cât mai bine scopul pentru care a fost cumpărată. Trebuie să ai în vedere dacă o vei folosi doar tu și, eventual, partenerul tău, dacă ai des musafiri, dacă ai copii sau animale de companie și în funcție de aceste răspunsuri să iei o decizie.

În funcție de cum ai decorat, vei dori, probabil, o măsuță de cafea cu un design mai formal pentru a oferi continuitate stilului. În acest caz, o măsuță confecționată dintr-un material mai fragil și delicat, precum sticla este o opțiune bună care va oferi eleganță livingului tău.

Cu toate acestea, dacă ai copii sau animale de companie, va trebui să te orientezi către ceva mai rezistent și mai stabil, care să reziste la deteriorare, pete sau zgârieturi. Inclusiv o masă cu spațiu de depozitare poate fi o alegere bună într-o casă „aglomerată”. Sticla nu este recomandată în această situație, nu doar din cauza fragilității, ci și din cauza faptului că se va murdări foarte ușor de amprente sau mâncare, iar o măsuță făcută integral din sticlă, care nu are ramă este periculoasă pentru copii, din cauza colțurilor ascuțite.

De asemenea, sticla este foarte ușor de zgâriat dacă suprafața este folosită intensiv. Tocmai din acest motiv, o măsuță de cafea din lemn va fi o alegere mai bună într-o familier numeroasă.

 

 

Vei folosi măsuța de cafea drept piesă centrală?

 

 


MĂSUȚĂ ROLEX

 

În multe situații, măsuța de cafea este folosită drept piesa de mobilier centrală, în jurul căreia se va lega designul încăperii. Chiar și așa, nu este neapărat să fie și cazul tău, întrucât aceeași funcție o poate avea și canapeaua, covorul sau orice altă piesă de mobilier mai mare. Dar, dacă decizi ca măsuța să fie piesa centrală, atunci aceasta trebuie să aibă anumite caracteristici pentru a ieși în evidență precum stilul, dimensiunea, materialul sau culoarea. Combină două dintre aceste caracteristici pentru a te asigura că măsuța ta de cafea își va îndeplini scopul.

 

 

Ce preferințe de material ai?

 

 


MĂSUȚĂ FOSSIL A

 

În momentul în care vei începe căutările pentru o măsuță de cafea, vei realiza cât de multe opțiuni ai în ceea ce privește materialul din care aceasta este confecționată. Cel mai des întâlnt material este lemnul, dar nu este singura variantă. Există și alte materiale care se poate să îți placă, însă, mereu trebuie să ai grijă ca materialul să se potrivească cu stilul livingului, dar și cu restul pieselor de mobilier.

Analizează livingul din punct de vedere al culorilor și pieselor de mobilier pentru a-ți da seama care este aspectul pe care dorești să-l obții. O măsuță de sticlă sau de metal poate oferi impresia de spațiu și poate deschide vizual o încăpere, iar piatra arată foarte bine într-un living decorat în stil modern. Pentru un living mai tradițional sau clasic, lemnul închis la culoare va fi întotdeauna cea mai bună alegere, deși, cu designul potrivit, se poate potrivi foarte bine și într-un living contemporan.

Orice alegere ai face, mereu să ai în vedere persoanele care locuiesc cu tine, durabilitatea materialului, dar și siguranța, cu atât mai mult dacă ai copii mici.

 

 

Care este mărimea și forma potrivită pentru tine?

 

 

Măsuțele de cafea vin în diverse forme: de la rotunde, pătrate, dreptunghiulare, ovale și până la hexagonale. Și deși forma camerei poate determina forma măsuței de cafea, cel mai important lucru de care trebuie să ții cont este modul în care canapeaua și/sau fotoliile sunt aranjate.

 


MĂSUȚĂ ESCADA A GOLD

 

Dacă ai un living de dimensiuni reduse, pentru a oferi iluzia de spațiu, cea mai potrivită opțiune este cea a unei mese dreptunghiulare sau ovale. Aceasta va reuși să lărgească vizual încăperea și va îmbina armonios restul elementelor din încăpere.

 


MĂSUȚĂ OLSO L2

 

Măsuțele pătrate sau rotunde, însă, sunt o alegere foarte bună pentru canapele sau fotolii de dimnsiuni mari, pentru că vor echilibra aspectul și modul în care percepi dimensiunile.

Folosește-te de măsurători, întrucât măsuța de cafea nu trebuie să fie de o dimensiune mai mare decât două treimi din lungimea canapelei și trebuie să fie la același nivel sau mai jos decât nivelul canapelei. Un alt lucru important pe care trebuie să îl ai în vedere este acela că măsuța trebuie poziționată în așa fel să existe spațiu pe lângă ea, pentru a te putea așeza și ridica de pe canapea fără dificultăți. Lasă un spațiu de cel puțin 40 cm între măsuță și canapea.

 

 

Ai nevoie de mai multă funcționalitate?

 

 


MĂSUȚĂ EMIL - TRANSFORMABILĂ ÎN MASĂ

 

Nivelul de funcționalitate al măsuței tale de cafea va fi redat de modul în care vei decide să o folosești. Deși majoritatea măsuțelor oferă doar o suprafață plată pe care poți așeza diverse obiecte, există și opțiuni care îți oferă și mai multă funcționalitate. Dacă ești în căutarea unei mese cu caracteristici extra, atunci optează pentru un model cu sertare sau rafturi pentru depozitare. Există, de asemenea, modele care se pot extinde pentru a putea lua masa în fața televizorului sau modele cu rotițe ce pot fi mutate foarte ușor în cazul în care ai o canapea extensibilă pe care o desfaci des și ai nevoie să poți muta ușor mobila din fața ei.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube