Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Cum să alegi culoarea blatului de bucătărie

Home » Blog » Cum să alegi culoarea blatului de bucătărie

 

 

Blatul din bucătărie sau din baie poate fi una dintre cele mai importante decizii atunci când vine vorba de amenajare, din mai multe motive. Pe lângă faptul că are un impact vizual puternic, alegerea lui ține și de bugetul alocat, de funcționabilitate și de ceea ce ai nevoie. Bineînțeles că vei avea în minte și alte aspecte, cum ar fi stilul în care este amenajată încăperea, gusturile personale și cât de des vei folosi blatul. Odată ce ai ales materialul din care dorești să fie confecționat, mai rămâne doar să te hotărăști asupra culorii acestuia. Iată câteva sugestii prin care să poți lua mai ușor o decizie.

 

 

Poate vei schimba culoarea pereților sau accesoriile în bucătărie

 

 

 

Atunci când alegi culoarea blatului trebuie să te asiguri că aceasta este în concordanță cu schema încăperii. Poți folosi aceeași culoare pe care ai folosit-o pentru pereți și pentru blat, dar mereu să ai în vedere că la un moment dat poate vei simți nevoia unei schimbări și vei dori să revopsești pereții în altă culoare. Blaturile în culori puternice, alese strict pentru a se asorta cu pereții, accesoriile sau mobilierul se pot demoda foarte ușor odată cu schimbarea schemei din cameră, tocmai de aceea, cel mai bine ar fi să alegi un blat care să aibă doar linii fine în culoarea ta preferată sau care să aibă culori ușor de asortat precum alb sau gri.

 

 

Recunoaște subtonurile culorilor prezente în bucătărie

 

 

 

Transformă subtonurile în aliatul tău și învață să le diferențiezi atunci când decorezi, iar viața ta va deveni mult mai ușoară. Dacă, spre exemplu, ai dulapuri suspendate de culoare roșu cireașă, atunci niște dulapuri albastre sau verzi vor accentua și mai mult culoarea, făcând roșul să pară mai intens decât este în realitate sau chiar roz. Daca podeaua sau dulapurile au un subton galben sau portocaliu, atunci o nuanță rece de gri va intensifica subtonul. Acumulează niște cunoștințe de bază legate de roata culorilor pentru a te ajuta să obții de fiecare dată rezultatele pe care le dorești, evitând, astfel, dezastrele cromatice.

 

 

Folosește-te pe cât de mult se poate de mostre

 

 

 

Cea mai bună modalitate de a lua o decizie atunci când amenajezi orice încăpere este folosirea mostrelor. Indiferent că alegi culoarea pereților, a mobilierului sau a blatului de bucătărie, îți vor fi un real ajutor pentru a-ți face o idee despre cum va arăta culoarea la tine acasă. Majoritatea deciziilor le vei lua în magazin, având în vedere faptul că acolo vor fi disponibile mostrele, tocmai de aceea încearcă să te uiți la ele la lumină. Pentru acuratețe asigură-te că ții mostrele în poziția corectă (mostrele de vopsea și pentru dulapuri în poziție verticală, iar cele pentru podea și blat, orizontală), întrucât modul în care cade lumina pe ele este crucial pentru a-ți forma părerea potrivită.

 

 

Gândește-te dinainte cum vei accesoriza bucătăria

 

 

 

Blaturile de bucătărie în culori solide au un aspect simplist și modern, dar există riscul să ofere răceala încăperii dacă aceasta nu este accesorizată cum trebuie. Totul se rezumă la echilibrul estetic. Dacă vei adăuga în bucătărie un perete de accent sau faianță cu model, atunci o culoare solidă este exact ceea ce ai nevoie. Dacă, dimpotrivă, vrei să menții bucătăria cât de simplă se poate, fără culori care să iasă în evidență, atunci orientează-te către un blat cu un model care duce spre piatra naturală sau chiar și unul în multiple culori.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube