Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Decorul in stil belgian

Home » Blog » Decorul in stil belgian

 

 

Simplu, dar luxos, decorul belgian reușește să îmbine armonios vechiul cu noul pentru a crea o atmosferă primitoare, care te invită în casă, fără să-ți mai dorești să pleci. Tonurile neutre și calde, materialele organice și mobilierul oversized de dimensiuni mari reușesc să confere unei încăperi decorate în acest stil un aer bogat și elegant, fără a renunța la senzația de confort. Aspectele care fac acest stil să fie o alegere inspirată sunt faptul că îl poți personaliza după bunul plac, te poți juca cu piesele de mobilier și elementele decorative pentru a obține rezultatele pe care le dorești și, în același timp, o locuință în care ți-ai pus amprenta. Folosește-ți imaginația, păstrează elemente clasice la care să adaugi elemente moderne și, astfel, vei avea o incăpere decorată în stil belgian. Cu toate acestea, sunt câteva aspecte de care să ții cont pentru un aspect autentic.

 

 

Folosește tonuri neutre și calde

 


PAT CAYA

 

 

Culorile neutre sunt o caracteristică definitorie în designul interior în stil belgian, deoarece acestea adaugă căldură și serenitate încăperii. Cu toate acestea, nu orice tonuri neutre se vor potrivi cu acest stil. Optează pentru tonuri care se simt ușoare, aerisite și care sunt înrudite cu lemnul sau piatra naturală, precum nuanțele de gri sau de bej.

 

 

 

Folosește inul pentru textură

 

 

Inul este o resursă naturală ce se găsește în cantități destul de mari în Belgia, tocmai din acest motiv a devenit în timp o textură caracteristică locuințelor belgiene. Dacă îți dorești să fii cât mai aproape de acest stil de design, atunci încearcă să încorporezi inul și în casa ta. Cel mai facil mod prin care îl poți folosi este prin intermediul draperiilor. Draperiile din in oferă un aspect aparte, care se va simți aerisit, dar elegant și vor completa perfect restul elementelor decorative pentru că reușesc să întărească designul fără a-l încărca.

 

 

 

Folosește elemente inspirate din natură

 

 


PAT MIRAGE VELVET

 

 

Materialele organice, precum lemnul natural, ceramica sau piatra joacă un rol foarte important atunci când vorbim despre designul în stil belgian. Cu toate acestea, nu opta pentru materiale extrem de finisate sau șlefuite, deoarece acest stil alege să folosească materialele în forma lor naturală, precum lemnul brut. Optează pentru elemente decorative sau piese de mobilier cu un aspect cât mai natural și mai organic, astfel vei reuși să surprinzi esența decorului belgian.

 

 

 

Folosește piese de mobilier oversized (de dimensiuni foarte mari)

 

 


COLTAR HUGO L

 

 

La fel ca nuanțele neutre sau materialele organice, și mobila oversized este o caracteristică ce definește designul belgian. Cu toate acestea, încearcă să nu exagerezi, altfel riști să aglomerezi camera și să-i oferi un aspect încărcat, cu atât mai mult dacă spațiul nu-ți oferă prea mult loc. Axează-te pe una-două piese de mobilier, precum canapeaua sau măsuța de cafea în living și se vor transforma în punctul de interes al camerei. Folosește restul pieselor de mobilier în dimensiuni normale și vei obține echilibrul ideal.

 

 

 

Îmbină vechiul cu noul

 

 


COLECTIA LORA

 

 

Dinamismul designului în stil belgian este redat de combinația estetică între elemente „învechite” și elemente noi, moderne. Accentele vechi îmbinate cu cele noi creează un impact vizual puternic, dar plăcut, astfel ca încăperea să lase impresia că este punctul de întâlnire a două lumi opuse. Folosește elemente decorative clasice pe care să le combini cu piese de mobilier moderne și vei reuși să obții aspectul tipic belgian.

 

 

 

Profită de lumina naturală

 

 


PAT ADELE

 

 

Având în vedere cât de mult se concentrează stilul acesta de design pe natură și elementele inspirate din aceasta, este normal ca și lumina naturală să aibă un rol semnificativ. Folosește-te de toată lumina de care dispui folosind perdele deschise la culoare, pentru că vor permite trecerea luminii în încăpere, fără să fie deranjantă, iar camera va avea un aspect natural, cald și liniștitor.

 

 

 

Nu aglomera camera

 

 


COLECTIA ARMANI

 

Chiar dacă în acest stil se pune accentul pe mobilierul oversized și pe materialele organice, încearcă să menții pe cât posibil ordinea. Nu aglomera încăperea cu prea multe elemente decorative sau piese de mobilier, pentru că stilul belgian se rezumă, până la urmă, pe îmbinarea de elemente și texturi, fără a încărca vizual, astfel ca tu să păstrezi mereu simplitatea și eleganța.


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube