Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Ghid de amenajare pentru stiluri populare de design interior

Home » Blog » Ghid de amenajare pentru stiluri populare de design interior

 

 

Cea mai frumoasă și interesantă parte a designului interior este faptul că îți oferă numeroase posibilități atunci când vine vorba despre amenajarea locuinței tale. Indiferent de stilul pe care l-ai ales, întotdeauna o să ai posibilitatea să faci alegeri în conformitate cu ceea ce îți place și ceea ce îți dorești. Există anumite reguli de bază în designul interior, pe care trebuie să le respecți, însă asta nu înseamnă că nu-ți poți pune propria amprentă asupra rezultatului final.

Domeniul designului interior este unul dinamic, într-o continuă schimbare pentru că avansează și evoluează odată cu noi. De-a lungul timpului au existat foarte multe stiluri de design care au luat naștere din influențele sociale din vremea respectivă. Multe persoane aleg să folosească în locuințele lor câteva dintre aceste stiluri pentru că au reușit să rămână relevante, chiar și în perioada contemporană. Motivele din spatele acestor alegeri sunt fie bazate pe faptul că unele dintre ele au putut să se adapteze foarte ușor la stilul modern, fie și-au menținut unicitatea într-un mod care a spart barierele timpului, intrând în sfera de clasic.

Fiecare stil de design are niște caracteristici tipice, dar asta nu înseamnă că nu îți poți folosi propria personalitate pentru a-i oferi și mai mult farmec. Iată câteva stiluri de design populare și o descriere scurtă a fiecăruia pentru a-ți face o idee despre ce dorești să integrezi în casa ta.

 

 

Stilul modern

 

 


DORMITOR JOELLE

 

Stilul modern este mult mai mult decât un simplu stil de amenajare, este un mod de a trăi. Așa cum și numele sugerează, acest stil este caracterizat de influențe contemporane și este o manifestare desprinsă din modul în care a evoluat viața și calitatea sa, dar, mai ales, modul în care gusturile personale s-au dezvoltat de-a lungul anilor. Fiind în completă opoziție cu tradiționalismul, stilul modern de design promovează minimalismul, simplitatea, lipsa aglomerării, funcționalitatea și eficientizarea unei locuințe. Astfel, spre deosebire de stilul său opus, vom regăsi piese cu o utlitate clar definită, linii drepte, culori diversificate.

 

 

Stilul industrial

 

 


FOTOLIU GRAVIT

 

Acest stil este considerat ca fiind unul masculin datorită faptului că sunt folosite foarte mult suprafețele brute în amenajare. Spre exemplu, pentru aspectul pereților poți folosi cărămidă care să fie la vedere, în timp ce pentru podea poți alege oricare dintre următoarele variante: ciment, metal, piatră. Farmecul acestui stil este să găsești frumusețea din spatele materialelor nefinisate, brute și să te identifici cu stilul care a luat naștere, așa cum îi spune și numele, din domeniul industrial, pentru că, implementat cum trebuie, va oferi casei tale un aer sofisticat aparte.

Poți încorpora și tu acest stil în locuința ta folosindu-te de juxtapunerea texturilor oferite de diverse materiale precum cărămida, cimentul sau lemnul pieselor din mobilier. Adaugă corpuri de iluminat atipice și nu-ți fie teamă să lași câteva cabluri la vedere, dacă ți se pare că acestea completează aspectul. Utilizează elemente decorative simple, stilizate, confecționate din sticlă sau metal și descoperea unicitatea acestui stil de design.

 

 

Stilul mediteranean

 

 

Stilul de design mediteranean este compromisul ideal pentru persoanele cărora le place stilul minimalist, dar își doresc totuși un pic mai multă textură și personalitate. Din punct de vedere cromatic, influența acestui stil este evidentă, astfel marea și plaja deservesc drept sursa principală a temei, tocmai din acest motiv pentru a amenaja în stil mediteraneean vei folosi mult albastru și maro în diverse tonuri și nuanțe. Combinația dintre culori calde și reci reușește să creeze un echilibru vizual liniștitor, care te va duce de fiecare dată cu gândul la relaxare și la zilele de vacanță la malul mării.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi acest stil pentru a-ți amenaja casa este faptul că stilul mediteranean nu este definit doar de cultura Europei, întrucât Marea Mediterană se extinde până în zona Africii, din Maroc și până în Egipt. Astfel, acest stil îți va oferi o paletă foarte largă din punct de vedere cultural. În final, alegerea rămâne a ta și depinde integral de tine ce fel de stil și cultură vrei să aduci în propria casă.

 

 

Silul Art Deco

 

 


DORMITOR MONTE CARLO

 

Dacă ești un mare împătimit al jazzului și, mai ales, a perioadei strălucitoare a anilor 1920, atunci acest stil se poate să fie exact ceea ce cauți. Prescurtat de la „Arts Decoratifs”, Art Deco a apărut ca o consecință directă a prosperității pe care S.U.A. a cunoscut-o la începutul secolului 20. Acest stil a fost foarte des întâlnit în locuințele americane, înainte ca stilul modern să își facă ușor ușor loc în viețile și locuințele oamenilor.

Stilul Art Deco nu este doar un simplu stil de design interior, ci este mult mai complex de atât, cuprinzând, astfel, inclusiv arhitectură, sculptură, pictură. Este definit de modele geometrice îndrăznețe, designuri de mobilier inovatoare și prezența în cantități considerabile a metalelor, în special ale celor de culoare aurie. Și deși și-a pierdut treptat popularitatea, rămâne în continuare pentru mulți o alegere ideală pentru designul locuințelor.

 

 

Stilul japonez modern

 

 


DORMITOR DENVER

 

Multe dintre elementele specifice designului tradițional japonez au ajuns să fie preluate de către stilul de design american modern, tocmai de aceea vei regăsi în designul american numeroase elemente tipic japoneze. Aceste influențe s-au manifestat sub forma atracției față de minimalism, includerea elementelor naturale precum piatra și plantele decorative. Stilul japonez modern este o modalitate ideală de a aduce cultura asiatică în propria casă, mai ales pentru că te va ajuta să obții o atmosferă definită de simplitate și serenitate.

 

 

Stilul vintage

 

 


DORMITOR EVERGREEN

 

Probabil când auzi cuvântul „vintage”, mintea te duce la mobilier vechi, clasic, anticariate, cărți îngălbenite de timp. Ei bine, este exact ceea ce presupune stilul vintage. Este o combinație eclectică între vechi și antic cu ajutorul căreia îi poți reda locuinței o atmosferă călduroasă și confortabilă.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube