Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Ghid de cumpărături: Cum alegi culoarea pereților

Home » Blog » Ghid de cumpărături: Cum alegi culoarea pereților

 

Cea mai ușoară modalitate de a te decide asupra culorii pereților este prin a începe de la culorile tale preferate. Atâta timp cât nu este vorba de culori foarte puternice sau îndrăznețe, atunci poți determina schema culorilor din locuință în jurul culorilor care îți plac. Cu toate acestea, există situații în care culorile noastre preferate nu sunt tocmai cea mai bună opțiune sau, mai degrabă, cea mai potrivită. Astfel, se poate ca o nuanță intensă să nu fie o alegere potrivită pentru un dormitor. Dacă ești în impas și nu ești foarte sigur pentru ce culoare trebuie să optezi, atunci urmează acest scurt ghid pentru a-ți ușura munca.

 

 

Caută inspirație pe internet și prin cataloagele de design

 

 


CADRU DE PAT CANTARO

 

Există nenumărate modalități prin care te poți inspira, de la vastul internet și până la cataloagele dedicate designului interior. Caută încăperi care să aibă aceeași culoare sau nuanță pe care îți dorești să o integrezi în locuința ta, pentru a-ți face o idee generală despre cum va arăta aceasta. Dacă nu ai o culoare specifică în minte, atunci sigur vei găsi una care să îți placă în momentul în care vei vizualiza un număr mai mare de poze.

 

 

Folosește-te de culorile neutre

 

 


PAT ODESSA

 

Doar pentru că ai ales să mergi pe varianta unor culori neutre pentru vopseaua pereților, nu înseamnă că trebuie să fie plictisitoare. Există nenumărate opțiuni din care poți alege și, mai ales, poți oricând deveni creativ cu ele. Spre exemplu, poți crea un perete de accent în care să pictezi linii folosind doar culori neutre, complementare. Sau, dacă îți dorești ceva mai îndrăzneț, poți crea tot felul de forme geometrice colorate. Tot ce trebuie să faci este să-ți folosești imaginația.

 

 

Inspiră-te din culorile mobilierului sau ale elementelor decorative

 

 


CANAPEA 3 LOCURI YILDIZ

 

Una dintre cele mai ușoare modalități de a-ți alege culorile interiorului este aceea de a te inspira din piesele de mobilier sau elementele decorative pe care le ai deja. Te poți folosi de canapea, pat, perne, așternuturi sau orice iese în evidență prin culoare. Dacă îți dorești să creezi un perete de accent, atunci ia ca reper cea mai intensă culoare pe care o găsești. Dacă dorești să găsești inspirație pentru toți pereții, atunci o culoare neutră sau mai puțin îndrăzneață este ceea ce se va potrivi de minune.

 

 

Inspiră-te din natură

 

 


PAT BAHRA-ALIN

 

Multe persoane, atunci când aleg schema cromatică pentru interior, optează pentru combinații de culori care aduc natura în casă. Indiferent că vorbim despre scheme inspirate din pădurile tropicale sau din zilele de vară petrecute la mare, pe plajă, culorile inspirate din natură vor reuși de fiecare dată să creeze o atmosferă liniștită și relaxantă în locuința ta. Odată ce te-ai hotărât asupra influenței pe care vrei să o integrezi, tot ce trebuie să faci este să alegi culorile.

Dacă în continuare ești nesigur, atunci caută pe internet poze cu locuințe pentru a vedea cum arată puse în aplicare culorile care îți plac.

 

 

Inspiră-te din picturi

 

 


CANAPEA EXTENSIBILĂ MORITZ VELVET

 

Mulți designeri de interior aleg să caute inspirație atunci când vine vorba de schema cromatică a unei locuințe, în picturi și tablouri. Este un truc de care se folosesc uneori, deoarece pictorii, în general, au un simț foarte dezolvat în a crea scheme cromatice reușite. Dacă ai în locuința ta o pictură preferată, atunci poate aceasta îți va deservi drept sursă de inspirație pentru a-ți alege noile culori pentru pereți.

 

 

Încearcă și o nuanță mai închisă sau mai deschisă

 

 


MASĂ EXTENSIBILĂ VALERIO CERAMIC

 

Așa cum am menționat, există posibilitatea ca uneori culoarea noastră preferată (sau nuanța) să nu fie cea mai potrivită pentru culoarea pereților. Dar, dacă îți dorești neapărat să o integrezi în locuința ta, atunci încearcă o nuanță mai închisă sau mai deschisă, deoarece există posibilitatea să se potrivească perfect. Nuanțele le poți găsi fie pe internet, fie în magazinele de vopsea. Dar pentru a fi sigur că alegi nuanța potrivită, îți recomandăm să încerci ambele variante.

 

 

Folosește-te de subtonuri

 

 


COMODĂ TORINO

 

Deși, poate, nu te-ai gândit niciodată la importanța lor atunci când este vorba de culoarea pereților, subtonurile sunt un aspect foarte important, care te vor ajuta să obții ceea ce dorești de la o încăpere. Practic, subtonurile sunt culorile ascunse din spatele culorii tale preferate și are o influență foarte mare asupra nuanțelor care derivă din acea culoare. Spre exemplu, clasicul bej va căpăta un aspect mult mai interesant, dacă îl alegi într-o nuanță cu subtonuri de verde.

Cu toate acestea, singurul mod prin a te asigura că subtonul culorii alese de tine este cel potrivit este cu ajutorul mostrelor. Adu acasă o mostră de culoare pentru a-ți face o idee despre cum aceasta va arăta la tine în casă, în funcție de încăpere și de lumina care va pica pe pereți.

 

 

Nu lua decizii impulsive

 

 


COMODĂ + OGLINDĂ ZENIT

 

Este foarte important să te gândești bine înainte de a alege o culoare pentru pereți, pentru că, spre deosebire de elementele decorative care pot fi ușor înlocuite, vopseaua pereților este acolo să rămână un timp. Și, cu siguranță, vrei să te asiguri că va rămâne cea potrivită! În caz contrar va fi nevoie fie să te obișnuiești cu o culoare care nu îți place, fie să o iei de la zero cu vopsitul. Din acest motiv este important să nu iei decizii impulsive și să nu te pripești să alegi o culoare, doar pentru că ți-a plăcut cum arată în magazin.

Începe de la mai multe culori sau nuanțe care îți plac, caută poze pe internet să vezi cum ar arăta culoarea respectivă în încăperea în care dorești să o utilizezi și odată ce numărul de culori de interes a scăzut, dă o fugă până la magazinul de vopsea și adu mostrele acasă pentru a lua decizia finală.

 

 

Probează mereu culorile

 

 


SET LIVING ODESSA

 

Aceasta este regula de bază atunci când alegi o culoare. Pentru orice culoare pe care o ai în minte, este bine să ceri o mostră de la magazinul de vopsea. De asemenea, încearcă, inclusiv, să faci un calcul simplu pentru a vedea de ce cantitate de vopsea ai nevoie pentru proiectul tău. În caz contrar, riști să cumperi o cantitate prea mare de vopsea și să nici nu fie cea potrivită casei tale. Din acest motiv, asigură-te că nu sari niciodată peste acest pas și că îi acorzi atenția cuvenită pentru că doar probând o culoare vei ști cu siguranță că este alegerea potrivită pentru tine.


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube