Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Ghid de cumpărături: Cum alegi mobila de lemn pentru exterior

Home » Blog » Ghid de cumpărături: Cum alegi mobila de lemn pentru exterior

 

Mobilierul de exterior confecționat din lemn este o alegere foarte populară printre toți posesorii de curte pentru că este un material durabil, rezistent și care oferă un aspect mai cald decât metalul. Cu toate acestea, nu toate tipurile de lemn se pretează pentru uzul exterior, întrucât este mai predispus la anumite deteriorări care îți vor distruge relativ rapid piesele de mobilier, fiind necesar, astfel, să le înlocuiești cu altele. Din acest motiv, înainte de a achiziționa mobilier exterior pentru foișorul sau grădina ta, este bine să te interesezi înainte de proprietățile lemnului și care se potrivește cel mai bine atât necesității tale, cât și mediului în care va fi folosit.

 

 

Ce trebuie să ai în vedere înainte de a achiziționa mobilierul

 

 

 

Un prim pas pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să cumperi mobilier confecționat din lemn, destinat uzului exterior, este să ai în vedere modul în care va fi folosit, dar și locul în care va fi poziționat. Astfel, un lemn precum pinul nu este o alegere prea bună dacă scaunele vor sta, spre exemplu, într-o zonă expusă la soare, ploaie, vânt din cauza faptului că este un material mult mai moale și mai sensibil decât alte tipuri de lemn. Pinul este mai potrivit dacă piesele de mobilier sunt așezate într-un loc ferit, precum un foișor acoperit în toate părțile.

Un alt aspect foarte important este pe ce suprafață vor fi așezate piesele de mobilier. Suprafețele tari precum cimentul vor proteja mobilierul de eventuale deteriorări cauzate de putrezire sau mucegai. Tocmai de aceea este bine atunci când îți amenajezi spațiul de stat să ai în vedere toate modalitățile prin care o piesă de mobilier poate fi afectată de către elementele exterioare. Lemnul este o alegere potrivită doar pentru suprafețe tari. Dacă plănuiești să așezi piese de mobilier direct pe pământ sau pe iarbă, atunci, cel mai bine ar fi să te orientezi către piese de mobilier confecționate din materiale dure precum metalul. În acest fel te vei asigura că durata de viața va fi prelungită, iar tu nu va trebui să schimbi regulat mobilierul exterior.

Doi factori foarte importanți care cântăresc mult în procesul decizional sunt climatul și temperatura. Fiecare caracteristică a climatului afectează în mod diferit materialele. Astfel, umiditatea, căldura intensă, soarele excesiv, ploaia, sunt elemente care contribuie foarte mult la modul și gradul de deteriorare al pieselor de mobilier și trebuie să le ai mereu în vedere atunci când cumperi mobila. Este bine să încerci pe cât de mult posibil să ferești mobilierul de aceste condiții nefavorabile și să încerci să le oferi extra protecție. Dacă nu ai un foișor, atunci umbrelele sunt o opțiune bună și ieftină prin care te poți asigura că scaunele, masa, canapelele nu intră în contact direct cu razele soarelui sau că nu vor fi afectate de ploaie. Majoritatea tipurilor de lemn nu suportă foarte bine condițiile de umezeală și sunt predispuse la putrezire, cu excepția tecului care este, totuși, un lemn mai rezistent și care, probabil, va fi o alegere inspirată și pentru tine.

 

 

Tipuri de lemn potrivite pentru exterior

 

 

 

Există foarte multe tipuri de lemn care se pretează pentru uzul exterior, însă unele dintre cele sunt mai comune și mai accesibile și vor fi, cel mai probabil, o soluție foarte bună pentru curtea ta. Important este să alegi un lemn durabil, care nu necesită foarte multă îngrijire și atenție și care va rezista foarte bine în timp. Nu este obligatoriu ca piesele de mobilier să fie făcute integral din lemn, întrucât există suficiente opțiuni de piese confecționate din lemn și cadru de metal.

Tecul a devenit o alegere foarte populară în materie de material folosit pentru piesele de mobilier destinate uzului exterior, datorită capacității sale de a rezista extrem de bine la condițiile meteorologice. Mobilierul confecționat din tec este o investiție bună și de lungă durată, fără a necesita atenție sau îngrijire specială din partea ta. Cu toate acestea, este și una dintre cele mai costisitoare opțiuni de pe piață, tocmai datorită rezistenței și durabilității sale. Dacă știi că nu vei schimba piesele de mobilier prea curând și vrei să te bucuri de ele mulți ani de acum încolo, atunci tectul este cu siguranță cea mai bună opțiune.

Eucaliptul este o alternativă foarte bună și mai puțin costisitoare a tecului, având proprietăți similare în fața vremii. La fel ca tecul, rezistă bine în timp și nu este prea afectat de schimbările bruște de vreme sau de condițiile meteo. Cu toate acestea, trebuie să îi oferi o atenție extra pentru a te bucura de longevitatea sa. Astfel, trebuie să îl tratezi anual cu o soluție acrilică izolatoare pe bază de apă.

Arțarul este și el un tip de lemn pe care îl poți lua în considerare, deși nu îți va oferi aceeași rezistență și durabilitate pe care tecul sau eucaliptul le oferă. Însă, cu atenția și grija necesară, te poți bucura de piesele de mobilier confecționate din arțar câțiva ani buni. Tot ce trebuie să faci este să îi oferi anual un strat protector de ulei pentru a-și păstra condiția.

 

 

Achiziționează doar piese de calitate

 

 

 

Atunci când cumperi piese de mobilier exterior din lemn, asigură-te că îți investești banii doar în piese de calitate și cu o construcție bine făcută, în caz contrar, te vei trezi că după un an-doi de utilizare este nevoie să schimbi mobila pentru că s-a deteriorat. Oferă-i mobilierului exterior aceeași atenție și importanță pe care o oferi și celui de interior. Din acest motiv, încearcă pe cât de mult posibil să eviți piese de mobilier care au îmbinări lipite sau capsate, pentru că se vor dezmembra destul de ușor și va deveni costisitor să schimbi în permanență mobila.

Asigură-te că toate îmbinăturile sunt rezistente și solide, că nu există șuruburi care prezintă urme de rugină și că nu scârțâie atunci când pui presiune pe piese. Trebuie să ai mereu în vedere faptul că vei ține mobila afară, ceea ce înseamnă că este expusă la mult mai multe condiții decât în interior, necesitând o construcție bună și riguroasă.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube