Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Ghid de cumpărături: Cum alegi mocheta pentru scări

Home » Blog » Ghid de cumpărături: Cum alegi mocheta pentru scări

 

Mocheta este cel mai des întâlnit material folosit pentru a acoperi scările pentru că este o modalitate foarte bună de a oferi stil și de a întări designul unei locuinței. Dar nu este tot ceea ce face. Este un element funcțional care oferă aderență pentru a evita accidentele în casă. Alegerea mochetei potrivite pentru scări este o sarcină mai dificilă decât într-o altă încăpere pentru că, pe lângă stilul și culoarea acesteia, trebuie să ai în vedere să aibă durabilitatea și grosimea necesară pentru a putea fi montată pe scări.

Indiferent că scările sunt confecționate din suprafețe dure precum lemnul brut sau parchetul laminat, tot este necesar să fie acoperite de mochetă. Acest lucru va face scările să devină mult mai sigure, pentru că suprafețele dure vor avea tendința să fie alunecoase și vor duce foarte ușor la căzături și lovituri. Și chiar și în eventualitatea în care va exista o căzătură, mocheta te va ajuta să atenuezi căderea, ceea ce înseamnă că elimini riscul unor accidentări serioase. Iată câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere pentru a te asigura că vei cumpăra mocheta potrivită:

 

 

Ține cont de calitatea mochetei

 

 

 

Scările sunt zona cu cel mai mare trafic dintr-o locuință, nu doar din cauza faptului că sunt foarte des folosite, ci și pentru că suportă un impac mult mai mare în comparație cu suprafețele drepte pentru că se adaugă forța gravitației atunci când cobori. Din acest motiv, este necesar să folosești doar mochete de calitate extrem de bună, chiar dacă sunt mai costisitoare. Pe termen lung se va dovedi a fi o investiție mai avantajoasă, deoarece nu vei fi nevoit să o schimbi la fel de des precum o mochetă de calitate proastă.

 

 

Alege un model durabil

 

 

 

 

Așa cum spuneam, scările sunt locul care suportă cel mai mult trafic dintr-o locuință, ceea ce înseamnă că mocheta trebuie să fie suficient de durabilă pentru a-l suporta, dar să și arate bine, în același timp. De aceea, dacă dorești să pui mochetă și într-o încăpere precum dormitorul sau livingul, sunt șanse extrem de mari să fie nevoie să achiziționezi un model diferit pentru scări. Astfel, vei dori să achiziționezi pentru scări, cea mai bună calitate pe care ți-o poți permite.

 

 

Ai grijă la grosimea mochetei

 

 

 

Multe persoane au impresia că grosimea mochetei este criteriul care determină durabilitatea acesteia. Însă, de multe ori, nu este cazul. Grosimea este un factor important de care trebuie să ții cont atunci când alegi o mochetă. Dacă este prea groasă poate duce la alunecări și accidentări, întrucât o mochetă groasă va acoperi marginea din față a scării, ceea ce se va transforma într-o rampă pentru picior, nemaiavând ceva substanțial care să-l susțină. Pe lângă factorul de siguranță, este și mult mai greu de montat, pentru că va fi dificil să acoperi o treaptă cu o mochetă foarte groasă. Încearcă să alegi o opțiune de mijloc.

 

 

Trebuie să fie rezistentă la murdărie

 

 

 

Este o foarte mare diferență între petele cauzate de mâncare, băuturi și cele cauzate de materiale organice, precum substanțele eliminate de către corpul uman. Având în vedere faptul că este foarte improbabil să pătezi scările cu mâncare, trebuie să ai grijă ca mochetă fie rezistentă la mai multe tipuri de murdărie. Uleiurile naturale eliminate de către piciorul uman pot lăsa reziduuri pe scări atunci când le urci sau le cobori. Poți evita acest lucru purtând papuci sau șosete, dar dacă preferi să umbli desculț, atunci optează pentru o mochetă care să aibă rezistență crescută la murdărie, pentru ca reziduurile să nu se lipească de material și să atragă particule de praf.

 

 

Cumpără un model care să îți placă din punct de vedere al aspectului

 

 

 

Pentru că, până la urmă, mocheta nu este doar un element funcțional, ci și estetic, este important să alegi un model care să îți placă cum arată și, mai ales, care să fie în tonalitate cu designul casei. Atâta timp cât respecți regulile legate de materialul mochetei și durabilitatea acestuia, poți alege orice stil și culoare dorești. Din fericire, piața este destul de diversificată încât să găsești modelul perfect.

Astfel, dacă dorești, poți opta pentru culori puternice și vii sau pentru tonuri neutre și versatile care se vor combina perfect cu restul mobilierului din casă.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube