Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Idei pentru o baie luxoasă

Home » Blog » Idei pentru o baie luxoasă

 

 

Cine nu-și dorește să aibă o baie luxoasă, elegantă, exact ca în revistele de design interior sau ca în pozele de pe Pinterest? Partea cea mai bună este că poți obține acest aspect, chiar și cu un buget limitat, atâta timp cât folosești culorile și accesoriile potrivite.

Există multe trucuri de amenajare de care te poți folosi pentru a îmbunătăți considerabil aspectul băii tale. Spre exemplu, schimbă modul în care este luminată baia. Este cel mai ușor mod de a trece de la o încăpere banală la una ce va părea că abundă de lux. În locul corpurilor de iluminat ce sunt amplasate în mod tradițional deasupra oglinzii, amplasează corpuri de-o parte și de alta a acesteia. În combinație cu o oglindă nouă și, eventual, niște accesorii, vei oferi băii tale o schimbare majoră.

Cu toate acestea, lumina nu este singurul lucru la care să te limitezi. Am adunat pentru tine câteva sugestii care te vor ajuta să obții baia luxoasă la care ai visat mereu.

 

 

Folosește alb pentru a reda eleganță și simplitate

 

 

 

Piese de mobilier albe precum dulapurile sau măștile de chiuvetă te vor ajuta să obții o baie elegantă, dar simplă, în același timp. Vopsește pereții într-o nuanță neutră și adaugă prosoape albe pentru a crea acel aspect pe care îl regăsești adesea într-un hotel scump. Chiar și o baie comună poate căpăta acest aspect dacă alegi să investești în prosoape și covoare de calitate, iar asortate cu restul accesoriilor albe, vei obține un aspect care se va îmbina armonios și care va avea coerență.

 

 

Folosește gri pentru o frumusețe clasică

 

 

 

Deși albul sau culorile inspirate din lemn au fost o alegere foarte des întânită, designerii de interior au început să integreze și griul în amenajarea băilor, pentru că este o culoare versatilă pe care o poți asora ușor și, de asemenea, oferă un aer de serenitate în orice încăpere. Dacă nu îți dorești să folosești o nuanță rece, atunci orientează-te către nuanțe mai calde de gri cu subtonuri de bej. Această culoare se va îmbina perfect cu restul încăperii și va fi o alegere excelentă chiar și pentru piesele de mobilier. Combină griul cu accesoriile și corpurile de iluminat din baie pentru a obține acel aspect luxos pe care îl cauți.

 

 

Folosește o schemă monocromatică

 

 

Băile care au cel mai luxos aspect sunt, de obicei, inspirate din aspectul hotelurilor sau al spa-urilor, ceea ce înseamnă că vei regăsi culori și materiale simple datorită capacității acestora de a induce relaxarea. Poți aduce acel sentiment de spa la tine acasă folosind o schemă monocromatică în jurul căreia să amenajezi baia. Dacă nu dorești o culoare neutră, poți oricând opta pentru culori precum bleu sau verde pastel. Pornind de la culoarea aleasă, adaugă nuanțe mai închise sau deschise ale acesteia pentru a oferi profunzime și coerență aspectului final.

 

 

Profită de lumina naturală

 

 

 

În multe băi de apartament există posibilitatea ca lumina naturală să lipsească cu desăvârșire din cauza lipsei unui geam. Dacă nu este cazul tău, atunci bucură-te de toată lumina naturală de care dispui și oferă-i băii tale aceeași ocazie. Încearcă să lași lumina să pătrundă cât de mult se poate și, de asemenea, pentru a întări aspectul natural, adaugă și niște plante pentru completare.

 

 

Folosește culori închise

 

 

 

Dacă ești un mare fan al pereților sau al podelelor închise la culoare, atunci lasă- ți baia să reflecte acest lucru. Culorile închise se vor îmbina foarte bine cu albul, dar pentru un aspect subtil și elegant, combină culori bogate precum albastru clasic, gri cărbune sau maro închis cu niște culori în nuanțe neutre. Cu toate acestea, o baie care este închisă la culoare va avea nevoie de suficientă lumină pentru a echilibra aspectul. Asigură-te că foloseși atât cantitatea de lumină necesară, cât și corpurile de iluminat potrivite, întrucât aceste aspecte sunt cruciale în a obține baia ideală.

 

 

Adaugă o pată de culoare folosind dulapuri în culori vibrante

 

 

Nu este necesar să investești sume prea mari de bani pentru a avea baia pe care ți-o dorești. Dacă ai mers pe varianta unei băi în care se regăsește preponderent albul, dar vrei să adaugi un pic de culoare, atunci alege o culoare vibrantă pe care să o folosești sub forma anumitor piese de mobilier sau accesorii. Adaugă, spre exemplu, un dulap turcoaz pe care să îl asortezi cu prosoape, covoare sau alte elemente decorative în aceeași culoare.

 

 

Obține o baie vintage cu aspect luxos folosind doar o culoare

 

 

 

Dacă îți place stilul vintage în mod deosebit și ai ales ca baia să fie decorată în acest stil, atunci îi poți oferi un aspect care se va simți cu totul schimbat folosindu-te de culori pentru a oferi încăperii un aspect legat. Secretul pentru a obține acest aspect este să folosești preponderent o culoare similară cu cea a mobilierului, creând, astfel, o baie vintage cu aer luxos.

 

 

Adaugă accente inspirate din lemn

 

 

 

Dacă îți dorești să îi oferi băii tale un aer relaxant, liniștitor, dar elegant în același timp, atunci accentele de lemn sunt opțiunea ideală. Plăcile orizontale de lemn folosite pe pereți te vor duce cu gândul la o cabană luxoasă din munți. Combină accentele oferite de lemn cu nuanțe neutre și elemente de decor simpliste pentru a completa aspectul și pentru a întări sentimentul de eleganță și rafinament.

 

 

Folosește nuanțe puternice inspirate din bijuterii

 

 

Dacă îți dorești ca baia ta să se simtă și să pară complet transformată, atunci optează pentru niște culori bogate de bijuterii, precum verde sau albastru. La fel ca în cazurile culorilor închise, trebuie să ai grijă să obții cantitatea de lumină necesară pentru a oferi echilibru și pentru a nu întuneca încăperea mai mult decât este necesar. Adaugă accesorii și prosoape care să fie în concordanță cromatic, iar pentru un plus de strălucire și sofisticare, schimbă oglinda cu una cu un design elegant.

 

 

Creează un perete de accent folosind tapet

 

 

Dacă vrei să modifici baia, dar nu vrei să investeși prea mult, atunci crearea unui perete de accent folosindu-te de tapet este o soluție care va schimba aspectul. Îți poti personaliza baia după bunul plac, iar partea cea mai bună este că există mii de modele din care poți alege.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube