Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Parchetul laminat. Argumente pro si contra

Home » Blog » Parchetul laminat. Argumente pro si contra

 

Parchetul laminat este o alegere foarte des intalnita, pe care o vei gasi, probabil, in aproape fiecare casa pe care ai vizitat-o. Sansele sunt ca si tu sa ai exact acelasi tip de podea in propria locuinta pentru ca este o optiune practica, versatila si cu un aspect placut, fara a avea aceleasi costuri mari precum lemnul masiv. Este confectionat din pal si fibre de lemn, ceea ce inseamna ca este mult mai usor de curatat decat o mocheta. Cu toate acestea, ca oricare alt tip de podea, si parchetul laminat are niste dezavantaje de care probabil te-ai lovit daca ai optat pentru el. Daca, in schimb, esti in procesul de amenajare al locuintei si vrei sa te informezi un pic inainte de a lua o decizie cu privire la pardoseala locuintei, atunci tine cont de aceste argumente pro si contra pentru a stii in ce iti investesti resursele financiare.

 

 

Argumente pro:

 

  • Pretul si instalarea: Parchetul laminat este mult mai ieftin si mai usor de instalat decat parchetul facut din lemn masiv. Exista extrem de multe optiuni pe piata, iar pretul variaza in functie de calitatea palului. Acesta poate fi pus deasupra aproape oricarei suprafete de podea, mai putin deasupra mochetei, datorita sistemului facil de instalare, fara sa deterioreze podeaua originala.
  • Durabilitatea: Parchetul laminat este o optiune excelenta pentru camerele des circulate sau pentru casele in care exista animale de companie. Este rezistent la zgarieturi, durabil si foarte usor de curatat. Cu ajutorul unui mop poti curata rapid orice fel de murdarie. De asemenea, multi comercianti ofera o perioada mai mare de timp atunci cand vine vorba de garantie.
  • Creste valoarea proprietatii: La fel ca lemnul masiv, si parchetul laminat creste valoarea proprietatii. Este un material mai rezistent si mai placut estetic, deoarece imita aspectul lemnului, ceea ce multi cumparatori au in vedere in momentul in care sunt in cautarea unei locuinte.

 

 

 

Argumente contra:

 

  • Zgomotul: Parchetul laminat nu absoarbe zgomotul prea bine si este foarte predispus la scartait. Poti folosi pe sub parchet un material care sa ajute la reducerea sunetelor, dar nu exista garantia ca va fi foarte eficient. De asemenea, parchetul laminat nu dispune de aceeasi caldura vizuala pe care lemnul masiv o ofera.
  • Cumparatorii stiu ca este parchet laminat: Desi acest tip de podea creste valoarea unei proprietati, in comparatie cu o locuinta in care exista mocheta sau linoleu, o podea de lemn masiv va creste valoarea si mai mult. In general, oamenii pot face usor diferenta intre parchet laminat si parchet din lemn masiv, preferand materialele mai naturale si mai rezistente.
  • Optiunile de design: Parchetul laminat vine cu un design predefinit care este facut de producator.Daca, in timp, te vei plictisi de aspectul podelei sau vei dori sa vinzi locuinta, iar cumparatorii au gusturi diferite, nu poti modifica aspectul. Va trebui sa inlocuiesti cu totul parchetul, spre deosebire de lemnul masiv.
  • Umezeala: Materialele din care este confectionat parchetul laminat este rezistent la umezeala moderata, dar se poate deteriora foarte usor daca este expus la cantitati mai mari de umezeala. Nu este recomandat sa fie folosit in incaperi in care umiditatea este crescuta, precum bucataria sau baia, pentru ca se va umfla si va crapa in relativ putin timp. Nu este indicat sa expui la umezeala nici lemnul masiv, dar spre deosebire de parchetul laminat, acesta poate fi reparat, in timp ce parchetul laminat trebuie inlocuit integral. 

 

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube